E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatları, haftalık düşüşe hazırlanıyor---

Demir fiyatları, haftalık düşüşe hazırlanıyor

Demir fiyatları, haftalık düşüşe hazırlanıyor
06 Ocak 2023 - 08:45 borsagundem.com

Demir cevheri fiyatları, Çin'de Kovid endişeleriyle haftalık olarak düşüşe hazırlanıyor

Demir cevheri fiyatları, Çin'de Kovid-19 salgını hissiyatı bozmasıyla bazı kazanımlara rağmen haftalık düşüş yolunda. Ancak kayıplar, Çin ekonomisine yönelik istikrarlı devlet politikası desteği umuduyla sınırlı kaldı.

Dalian Emtia Borsası'nda mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 06.10'da %1 artışla 848 yuan/tona (123,59 dolar) yükseldi. Ancak gösterge kontratı şu ana kadar hafta boyunca yaklaşık %1 düştü.

Singapur Borsası'nda, şubat demir cevheri kontratı, %0,4 artışla 115,55 dolar/tona yükseldi, ancak yine de haftalık %0,5'lik bir kayba doğru ilerliyor.

Analistler, zorlu makro-ekonomik ortamla birleşen zayıf piyasa temellerinin, en büyük çelik üreticisi Çin'in 21 Ocak'ta başlayacak ve bir hafta sürecek Bahar Şenliği tatili öncesinde ve hatta muhtemelen daha da ötesinde, fiyatları dalgalı tutmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Ancak analistlere göre Çin'in ekonomik toparlanma beklentileri parlak ve özellikle sorunlu emlak sektörü için daha fazla destek önleminin alındı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsasında inşaat demiri %2,4, sıcak haddelenmiş rulo %2,3 ve filmaşin %1,4 yükseldi. Paslanmaz çelik %0,1 arttı.

Çin'in Avustralya'dan kömür ithalatına devam etme hamlesine rağmen tedarik endişelerinin sürmesi nedeniyle Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %0,8 ve %1,7 arttı.

Altında toparlanma çabası

 

Küresel bakır faaliyetlerinde düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)