E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir düştü, bakır fiyatları yükseliyor---

Demir düştü, bakır fiyatları yükseliyor

Demir düştü, bakır fiyatları yükseliyor
28 Aralık 2023 - 08:18 borsagundem.com

Bakır fiyatları doların zayıflamasıyla yükseldi. Demir cevheri fiyatları ise güçlenen yuan ile düştü, Çin teşvikleri kayıpları sınırladı

Huatai Futures analistlerine göre, bakır fiyatları Asya'daki ilk işlemlerde zayıflayan doların desteğiyle yükseliyor.

Analistler, Çin'in yurtiçi stoklarının henüz en yüksek seviyede olmadığını, bu nedenle bakır talebinin artabileceğini de sözlerine ekledi.

Huatai Futures'a göre, ABD Merkez Bankası Fed'in sıkılaştırma döngüsünü sonlandırması beklenirken, iyileşen makro ortam bakır için olumlu olacak.

Analistler, bakır fiyatlarının yakın gelecekte daha yüksek seyredebileceğini de ekliyor.

Üç aylık gösterge LME kontratı %0,2 artışla ton başına 8.704,50 dolardan işlem görüyor.

Demir cevheri fiyatları güçlenen yuan ile düştü

Dalian demir cevheri vadeli işlemlerinde fiyatlar perşembe günü Çin yuanının güçlenmesiyle geriledi, ancak Çin'in teşvik önlemleriyle ekonomik toparlanmasına ilişkin tartışmalar kayıpları sınırladı.

Çin'in Dalian Emtia Borsası'nda en çok işlem gören Mayıs ayı vadeli demir cevheri kontratı TSİ 06:15 itibariyle %0,4 düşüşle 975,5 yuan/ton (136,95 USD) oldu.

Singapur Borsası'nda, gösterge Ocak ayı demir cevheri kontratı %1,2 düşüşle 139,55 dolar/tondan işlem gördü ve beş günlük kazanç serisini sonlandırdı.

Dolar endeksinde baskı sürüyor

 

Ons altın 3 haftanın zirvesinde

 

Çin yuanı dolar endeksinin Çarşamba günü son beş ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından Perşembe günü zayıflayan ABD doları karşısında değer kazandı.

Daha güçlü bir yuan, yuan cinsinden varlıkların diğer para birimleri cinsinden satın alınmasını daha ucuz hale getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)