E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri fiyatı 1 haftanın zirvesinde---

Demir cevheri fiyatı 1 haftanın zirvesinde

Demir cevheri fiyatı 1 haftanın zirvesinde
24 Ağustos 2022 - 08:09 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri fiyatı son 1 haftanın en yüksek seviyesine çıktı


Çin hükümetinin gayrimenkul geliştirme şirketlerinin ellerindeki konutları bitirerek teslim etmelerini destekleyeceği açıklamalarının talebin canlanacağı beklentilerini ön plana çıkarması demir cevheri fiyatına yansıdı.

Dalian Emtia Borsası'nda demir cevheri fiyatı yüzde 1,1 artarak 705 yuan/ton ile 17 Ağustos'tan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Şanghay Vadeli İşlem Borsası'nda inşaat demiri fiyatı yüzde 1,1 artarak 4069 yuan/ton seviyesine yükseldi.

Şanghay'da bu sabah sıcak haddelenmiş çelik kangal fiyatı yüzde 1,4 artarak 3986 yuan/ton, paslanmaz çelik yüzde 0,4 artışla 15 bin 430 yuan/ton seviyesine yükseldi.

Küresel piyasalarda temel metal fiyatları karışık seyir izliyor

Küresel piyasalarda temel metal fiyatları bu sabah karışık seyir izliyor. Küresel ekonomide resesyon endişelerini artıran makro ekonomik veriler LME'de fiyatların dalgalanmasına yol açarken, Çin piyasalarında ise talepte toparlanma beklentileri satın alınıyor.

LME'de 3 ay vadeli bakır fiyatı bugün 8065 dolar/ton seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda ise düne göre yüzde 0,20 kayıpla 8088,50 dolar/ton seviyesinde. 

Şanghay'da Eylül vadeli bakır kontratı ise yüzde 0,5 artışla 63140 yuan/ton seviyesini gördü. 

LME'de 3 ay vadeli alüminyum fiyatı yüzde 0,30 artarken, kurşun, çinko ve kalay fiyatları yüzde 0,30-0,40 arasında aşağıdalar.

Analistler, ABD dolarının güçlenmeye devam edip etmeyeceğinin temel metal fiyatlarında da yönü belirleyeceğini, piyasanın kararını vermek için Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole sempozyumunda vereceği mesajları beklediğini ifade ediyorlar.

Küresel kömür talebi tüm zamanların zirvesinde

 

Asya borsaları karışık seyirle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)