E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri, Çin'de talep iyimserliği ile arttı---

Demir cevheri, Çin'de talep iyimserliği ile arttı

Demir cevheri, Çin'de talep iyimserliği ile arttı
19 Ocak 2023 - 08:44 borsagundem.com

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de talep iyimserliği ile yükseldi. Bakır fiyatları, güçlü dolar ve Çin tatili öncesi düşük talep nedeniyle düştü

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimserliğin talep duyarlılığını artırması ve yatırımcıların fiyatlardaki son düşüşün ardından ucuz alımlarına devam etmesiyle yükseldi.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.30'da %2,1 artışla 857,5 yuan/tona (126,43 dolar) yükseldi.

DCE, Ay Yeni Yılı tatilleri nedeniyle 21-27 Ocak tarihleri arasında kapalı olacak ve işlemler 30 Ocak'ta yeniden başlayacak.

Singapur Borsası'nda, Şubat ayı demir cevheri %1,9 artışla 124,0 dolar/tona yükseldi.

Analistler, demir cevheri vadeli işlemlerinin, Çin devlet planlama kuruluşunun aşırı spekülasyonlar konusunda üçüncü uyarısının yapıldığı bir ortamda Çin'in yeniden açılmasına ilişkin artan iyimserlik ile yükseldiğini belirtti.

BHP Group ise Çin'in gelişmiş ülkelerdeki ekonomik ters rüzgarlarla karşı karşıya kalırken bu yıl emtia talebi için dengeleyici bir güç olmaya hazır olduğunu kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,5, sıcak haddelenmiş rulo %0,5 ve paslanmaz çelik %0,3 yükseldi, filmaşin %0,2 düştü.

Bakır fiyatları düştü

Bakır fiyatları, doların güçlenmesi ve Çin'de uzun tatil öncesinde fiziki metal talebinin yavaşlaması nedeniyle düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.32'de %1,1 düşüşle 9.217 dolar/tondan, alüminyum %1 düşüşle 2.613 dolar/tondan, çinko %1,6 düşüşle 3.350,50 dolar/tondan ve kalay %3,1 düşüşle 28.200 dolar/tondan işlem gördü.

Analistlere göre Çin piyasalarının Ay Yeni Yılı tatili nedeniyle önümüzdeki hafta kapalı olması, metal alımlarında durgunluğa yol açacak.

Yangshan bakır primi dün Nisan 2022'den bu yana en düşük seviyesi olan 31,50 dolar/tona düşerek Çin'e ithal bakır talebinin zayıfladığını gösteriyor.

Analistler, Bahar Festivali yaklaşırken, üretim talebi ve stok yenilemenin güçlü olmadığını, aynı zamanda bakır fiyatlarındaki keskin artışın bekle ve gör hissini güçlendirdiğini belirtiyor.

Dünkü zayıf ABD perakende ve imalat verileri, ABD ekonomisinin resesyona doğru gittiğine dair endişeleri körükleyerek güvenli liman dolara olan talebi artırdı.

Japonya'nın ticaret açığında rekor

 

2023'te emtialar parlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)