E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDelta ve United, Kovid aşılarının hava yolculuğu iştahını artırdığını söylüyor---

Delta ve United, Kovid aşılarının hava yolculuğu iştahını artırdığını söylüyor

Delta ve United, Kovid aşılarının hava yolculuğu iştahını artırdığını söylüyor
16 Mart 2021 - 11:41 borsagundem.com

ABD havayolları, sektör tarihinin en zor yılının ardından, huzursuz yolcuların yeniden seyahat etmek için kendilerini güvende hissettiren aşılama uygulaması sayesinde geleceğe daha umutla bakıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD havayolları, sektör tarihinin en zor yılının ardından, huzursuz yolcuların yeniden seyahat etmek için kendilerini güvende hissettiren aşılama uygulaması sayesinde geleceğe daha umutla bakıyor

Ulaştırma Güvenliği İdaresi, bir yıl önce salgının ilan edilmesinden bu yana en büyük seyahat eden sayısına ulaşıldığını belirterek Pazar günü 1,34 milyondan fazla yolculuk havalimanlarını kullandığını açıklamıştı. Pazar günkü hesaplama, 2019'daki karşılaştırılabilir günün % 45 altındaydı ve bu, havayollarının önünde daha ne kadar uzun yol olduğunu gösteriyor ancak bu bastırılmış talebin de bir işaretiydi.

Delta CEO'su Ed Bastian Pazartesi günü J.P. Morgan Industrials Konferansında"İnsanlar gerçekten hayatlarını geri kazanmak istiyor" dedi. "İnsanlar seyahat etmek istiyor." Bastian, daha güçlü rezervasyonlar sayesinde Delta'nın "Mart ayında başabaş noktasında" olduğunu söylemesinin ardından havayolunun hisseleri % 3 arttı. İş seyahatlerindeki toparlanma yeni oluşmaya başladıysa da bu bir yıl öncesinin gerisinde kaldı. Delta'nın eğlence amaçlı seyahat bakış açısı, bu yaz Alaska da dahil olmak üzere bir dizi destinasyona hizmeti artırdı.

Bastian'ın meslektaşları da konferansta benzer şekilde iyimser bir not tutum sergiledi. United Airlines CEO’su Scott Kirby, "Sanırım ileride daha fazla seyahat olacak," dedi. "Zaten yeni bir çamaşır makinesi satın aldınız, başka bir tane almak zorunda değilsiniz. İnsanlar zaten yeni bir araba satın aldılar, ev tamirlerini yaptılar." American Airlines CEO'su Doug Parker, yükseliş için aynı nedenleri gördü. "Son üç haftamız, salgından bu yana geçen en iyi üç hafta oldu ve her hafta bir öncekinden daha iyi geçti." Dedi.

Delta ve JetBlue, rezervasyonlardaki artışı doğrudan bu ay, Şubat ayı ortasında gerçekten etkili olmaya başlayan ve Amerikalılara salgının nihayet hafifletildiği hissini veren COVID-19'a karşı aşılardaki artışa bağladı. ABD şu anda günde ortalama 2 milyondan fazla doz uyguluyor. Delta'dan Bastian, ABD'nin baharın ortasında bir tür sürü bağışıklığına ulaşmasını beklediğini söyledi.

Havayollarının CEO'larının hepsi ayrı sunumlarında, her birinin günde milyonlarca dolar harcadıkları uzun bir dönemin ardından sektörleri için normalliğe dönüşün yolunda gittiğini kabul ettiler. United'dan Kirby, "Sanal dünyanın sonuna yaklaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ww16 Mart 2021 12:51

    Tabi tabi asiyi askiya akan avrupa da mi asi umudu iteleyeceksin gene millete hava yolkarini heralde haber yaotiginiza gore