E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDell inovasyon için hisse topluyor---

Dell inovasyon için hisse topluyor

Dell inovasyon için hisse topluyor
06 Kasım 2013 - 04:17 borsagundem.com

Nasdaq Borsası'nda işlem gören Dell, inovasyona daha fazla yatırım yapabilmek için hisselerini topluyor. Dell'in borsadan tamamen çıkması bekleniyor

Nasdaq Borsası’nda işlem gören Dell’in önümüzdeki günlerde hisse toplama işlemini tamamlayıp, borsadan tamamen çıkması bekleniyor. Böylece, Dell’in kurucusu Michael Dell, inovasyona daha fazla yatırım yapabilecek. Şirketin piyasa değeri ise şu anda 24.3 milyar dolar seviyesinde.
Bilgisayar üreticisi Dell, şirketlere yönelik çözüm ürünleri de sunuyor. Bu alanda şirketin Türkiye’deki pazar payı yüzde 35 seviyesinde. Dell’in müşteri ve iş ortakları ile gerçekleştirilen ‘Dell Solutions Tour 2013’ dün ilk kez Türkiye’de düzenlendi. Bu yıl 17 ülkede gerçekleştirilen etkinlikte, Dell’in ‘uçtan uca çözüm zinciri’ alanındaki ürünleri hakkında bilgiler verildi.

En önemli dört pazardan biri

Türkiye’de düzenlenen toplantı öncesinde sorularımızı yanıtlayan Dell EMEA Kurumsal Çözümler Başkanı Tony Parkinson, Dell’in borsa kotundan çıkmasıyla ilgili olarak, halka açık şirketlerin hissedarlara bilgi, temettü vermesi gerektiğini, inovasyona odaklanamadığını belirtti. Parkinson, bu hamlenin Dell’in inovasyon çalışmalarını hızlandıracağına dikkat çekti.
Parkinson, Dell’in Türkiye’ye çok önem verdiğini, Avrupa’da büyümeyi düşündüğü en önemli dört pazardan biri olduğunu kaydetti. Dell, Türkiye dışında Rusya, Güney Afrika ve Polonya’da da büyümeyi planlıyor. Şirketin gelirlerinin yarısı bilgisayarlardan geliyor, diğerleri ise ‘çözüm’lerden.

Android tabletler aralıkta Türkİye’de

Dell’in Türkiye’de son 3 yılda 3 kat büyüdüğünü hatırlatan Dell Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediçeler, hedefin önümüzdeki 3 yılda 2 kat büyümek olduğunu kaydetti. Dell’in Türkiye pazarına önem verdiğini ve burada büyümek istediğini hatırlatan Mediçeler, şirketin 50 kişilik bir call center’ı Türkiye’ye getirdiğini söyledi. Mediçeler, özellikle son yıllarda Avrupa’da yaşanan global kriz nedeniyle, bu pazarın daralmasıyla Dell’in, büyüyen ekonomisiyle dikkat çeken Türkiye’ye yöneldiğini kaydetti.
Bu arada, Dell’in özellikle Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya yönelik operasyonları Türkiye üzerinden yürütülüyor. Önümüzdeki dönemde ise Türkiye’nin bu alanda bir merkez olması planlanıyor.
Dell’in çözümlere yönelik son yıllarda 30’a yakın şirket satın aldığını hatırlatan Mediçeler, bilgisayar pazarının yanı sıra çözüm alanında da pazar paylarını artırmak istediklerini kaydetti.
Bu arada, Dell ilk kez pazara sunduğu Android tabanlı tabletleri aralık ayında Türkiye’de de satışa sunacak. Tabletlerin 7 ve 8 inç seçenekleri bulunuyor.

Hedef 1 numara olmak

Tony Parkinson, Dell’in Türkiye ilgili hedefinin kurumlara yönelik sunulan çözümlerde bir numara olmak istediğini kaydetti. Dell’in genellikle bilgisayarlarıyla tanındığını hatırlatan Parkinson, düzenledikleri çözüm konferanslarıyla, bu alandaki ürünleri anlattıklarını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)