E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDEAŞ'ın 139 merkezi imha edildi---

DEAŞ'ın 139 merkezi imha edildi

DEAŞ'ın 139 merkezi imha edildi
12 Aralık 2016 - 12:54 borsagundem.com

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 139 merkezi karadan ve havadan vurularak imha edildi, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 111 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 138 merkez, karadan ve havadan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler tarafından gerçekleştirilen harekatla imha edildi. Harekatta 9 terörist öldürülürken, ÖSO'nun 2 askeri yaşamını yitirdi, 12'si de yaralandı. 1 bomba yüklü aracın da imha edildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi:
"Gün içerisinde birlik bazında yaşanan çatışmalarda, 4 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda terörist yaralanmış; 1 bombalı araç imha edilmiş, 2 muhalif şehit olmuş ve 12 muhalif de yaralanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 109 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, El Bab, Tadif ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ'a ait 29 hedef imha edilmiştir. Türk Hava Kuvvetleri tarafından, harekat alanında bulunan unsurlarımıza silahlı İHA veya uçak ile hava saldırısı gerçekleştirilmesi ihtimaline karşı, saldırıyı önlemek/ bertaraf etmek ve anında en ağır şekilde cevap vermek üzere havada bekler vaziyette uçak görevlendirilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)