E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Babacan açıklaması---

Davutoğlu'ndan Babacan açıklaması

Davutoğlu'ndan Babacan açıklaması
09 Nisan 2015 - 14:49 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomi yönetimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu, yeni ekonomi yönetimine ilişkin de konuştu.

İşte Davutoğlu'nun cevapları:

Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan… Çok tecrübeli arkadaşlarınız aktif siyasetten çıkacaklar. Büyük eksiklik değil mi sizin için? Yalnız hissetmiyor musunuz? O ekip için bir oluşum olacak mı?


Bir kere yanımızdan ayrılmıyorlar, koltuklar esas ise koltuklar yan yana durur. Ama kişiler esas ise her yerde birlikte olur. Bu makamlara bağlı kurulmuş ilişkiler değil ki. ne ayrılırız, ne kendimi yalnız hissederim.  3 dönemle ilgili ne senaryolar çizildi, küsülecek. 8 Nisan’da AK Parti’de kıyamet kopacak diye manşet atanlar oldu. kıyamet koptu mu, ayrılma oldu mu, istifa oldu mu? Ahlak abidesi olarak Türk siyasetine geçtiler. CHP’de en ufak bir kaymanın nelere yol açtığını gördük.  CHP’nin omurgasında durduğu sanılan insanların bir anda nasıl savrulduklarını gördünüz. Bunu ben insan olarak doğal görürdüm ama bizde olmadı. Olmaması bu mayanın sağlamlığını gösterir. Bir kez daha teşekkür ediyorum, 3 dönemi doldurup da bu görevi onurla devreden arkadşalar, göreve devam edeceklerden daha fazla siyasi tarihimize geçtiler.
 
Bu dört yıl içinde en fazla güvendiğim, statü anlamında akil insan anlamında en yakın dostlarıma devam edeceğim. Bir mekanizma da olabilir. Önümüzdeki AK Parti kongresi var, MKYK, MYK içinde yer alırlar, ama kesinlikle süreçten düşmeyecekler.
 
İlk oturduğumuzda ilkeleri koyalım dedim. Akrabalık ilişkileri nereye kadar olacak diye bir şema çizdik. Objektif bir kriteri uyguladık. Bu sadece milletvekillerinin değil, belediye başkanının birbirleriyle akrabalık durumları. Güç bir grup insanın elinde  dolaşmamalı. Dolaştığı zaman o grup, bir süre sonra yozlaşmaya yönelir. Ama güç ne kadar çok el değiştirirse, o ortak akıl bu şeyi tanımlar. O bakımdan yeni unsurların taze kan olarka girmesi, geleneği sürdüren eskimeyen unsurların bulunması siyasi kültürümüzü gösteriyor.

Adalet Partisi, ANAP kadrolarına, bir nesil sonra kadro kendini üretemez hale geldi. CHP zaten böyle. 70’li yıllarda ben üniversiteye giderken siyaset yapanlar şu an yapmaya devam ediyorlar. Ama siyasetin kendisini yenilemesine de izin vermek lazım.

Yeni ekonomi yönetimi… Ali Babacan’ın pozisyonu çok merak edilen bir konu.
 
Bu çok gündeme geldiği için, niye dış politika yönetimi demiyorsunuz? Bir ülkede bir yönetim vardır.  Ali beye benim saygım sonsuzdur. Diyelim eğitim bakanı Nabi beye saygım sonsuzdur. Ama ekonomi yönetimi diye ayrı bir yönetim yok. Eğitim yönetimi diye bir ayrı bir yönetim yok. Türkiye’de buna da alışması lazım. Ali bey gerçekten kendisini kişiselleştirmeye bir şey. Bu başarı çizgisi devam eder. Yarın bende olmayacağım başkası devam eder.

Ekip olduğunuzda, başbakan olarak yaptığım her açıklamada, sağımda ve solumda bakan arkadaşlarımı bulundurdum.  
 
Derviş dönemiyle irtibatlandırma, çok ucuz bir akıl bu. Son 12 yıldır yapılan her şey, ortak faaliyettir. Bu ortak akıl, ali beyin de bakan olsun olmasın mutlaka katkıda bulunacağı tek bir yönetim vardır. Kimsenin de şu olursa kriz doğar, şu olmazsa kriz olmaz gibi davranış sergilememesi lazım. Hepsinin katkısını alacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)