E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDarwin'in evrim teorisi çalıntı iddiası---

Darwin'in evrim teorisi çalıntı iddiası

Darwin'in evrim teorisi çalıntı iddiası
06 Şubat 2022 - 17:23 borsagundem.com

Bilim tarihinin en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Charles Darwin intihal ile suçlandı.

İngiliz biyolog Charles Darwin, tüm yaşam türlerinin ortak atalardan geldiğini ve doğal seleksiyonla evrimleştiğini öne sürdüğü evrim üzerine yaptığı çalışma nedeniyle, insanlık tarihinin en etkili isimlerinden biri olarak görülüyor.

Ancak bir kitap tabiri caizse bilim dünyasının gündemine bomba gibi düştü. Dr Mike Sutton tarafından kaleme alınan kitap Darwin'i intihal ile suçluyor.

Darwin'in Evrim Teorisi bilimde temel bir kavram olarak kabul edilir, ancak Dr Mike Sutton bunun bir doğa bilimcinin çalışmalarını kopyalamak için küstah bir girişimden başka bir şey olmadığı görüşünde.

Science Fraud: Darwin's Plagiarism of Patrick Matthew's Theory isimli kitaba göre, Darwin, Türlerin Kökeni Üzerine kitabını yazarken Patrick Matthew'un 'Deniz Kerestesi ve Ağaç Yetiştiriciliği Üzerine' isimli kitabından esinlendi.

'DARWIN KİMSENİN FARK ETMEYECEĞİNİ UMDU'

Sutton konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bu, tarihin en büyük bilim sahtekarlığı. Darwin, 1859'da Patrick Matthew'un 1831 tarihli önceki yayınında, doğal seçilim yoluyla evrim teorisini tekrarladı. Doğal Seçilim Süreci adını verdiği teoriyi açıklamak için bu ifadeyi ilk kullanan Matthew oldu. Darwin, aynı kelimeleri kullanmaktan başka seçeneğinin olmadığını fark etti ve buna Doğal Seleksiyon Süreci adını verdi. Kelimeleri değiştirdi ve kimsenin fark etmeyeceğini umdu.'

DARWİN ONU 'KENDİ ÇOCUĞU GİBİ' BESLİYOR

Darwin'e karşı daha önce intihal iddiaları ileri sürülmüştü. Ancak Dr Sutton'ın kitabı, 'hırsızlığın' yeni kanıtlarını sunduğu iddiasında.

Söz konusu kitapta Darwin'in karısı Emma'nın Patrick Matthew'a yazdığı iddia edilen bir mektup yer alıyor.

Mektup'ta Darwin'in karısı Matthew'a evrim teorisinin onun 'özgün çocuğu' olduğunu kabul ediyor, ancak Darwin onu 'kendi çocuğu gibi' beslediği belirtiliyor.

Nottingham Trent Üniversitesi'nden Profesör Mark Griffiths kitapla ilgili olarak, Dr Sutton'ın sunduğu kanıtların evrim teorisinin ilk kez Patrick Matthew tarafından ortaya atıldığını kesin olarak gösterdiğini söyledi.
(Hürriyet)

Tarihi soygunda gerçekler ortaya çıktı

Tom Holland’dan itiraf: “Keşke daha önce onunla konuşsaydım”

Eşi şiddet ile suçladı, ünlü futbolcu gözaltına alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran07 Şubat 2022 00:27

    Bak Sinan Canan  sen benim yorumlarımı oku doğru yolu bulursun!  Diyorsun ki Evrimi anlamak için biyolog olmak gerekir!''  Bak ben sana jet motorunun nasıl çalıştığını anlatırım herkes anlar  ama uçak mühendisi olmam gerekmez!  Son derece net yazdım neden evrim diye bir şey olmadığını!   Evrenin başlangıcı big bang ise gerçeğin ta kendisi!  Neden Dünyanın en zeki prof.ları  gayet net açıklıyorlar!  Bunlar ise başlıyor kıvırmaya.  

  • analist06 Şubat 2022 23:31

    10 .11. 12 yüzyıl islam düşünürü ıbn miskevey okumanız tavsiye olunur

  • baran07 Şubat 2022 00:06

    Sen öyle diyorsun!  Biz öyle demiyoruz!  Sen Niyazi Mısrı yi okudun mu?  3 krş.luk aklınla bize akıl verme!  Bu iş düşünür taşınırın işi değil. Sen aşağıdaki yorumları okumasını biliyorsan yeteri kadar açık ve net bir konu!  Şimdi de konuyu İslam a bağlıyacak aklı sıra!  

  • mıskevey06 Şubat 2022 23:23

    pr dr. ergi deniz ozsoy ve sinan canan ı okumanızı tavsiye ederim

  • baran07 Şubat 2022 00:14

    Sen aşağıdaki yorumları okuyup anladın mı?  Saat gibi tekrarlayıp durma!  Ben de sana Kuran Meali okumanı tavsiye ederim.  

  • baran06 Şubat 2022 22:24

    Darwin son derece sıradan hatta vasatın altında amatör bir biyolog!  Kurbağaların dahi çamurun içinden oluştuğunu iddia edecek kadar zayıf akıllı.  Diyorum ki Ayı ile köpek arası binlerce ara geçiş formu olması gerekir!  Cevap yok!  Öyle bırak insanı diğer türler arasında yarım yamalak binlece hatta yüzbinlerce kusurlu tür olması gerekir!  Ama yok oğlu yok. Ahmak herif hala laf kalabalığı yapıyor.  Öyle ya her bir canlı mükemmel yaratılmış sivrisinekten  Kedi ye kadar!  Tarih öncesinde de binlerce tür nesli tükenmiş ya da devam etmiş ancak değişen falan yok. Mesela Mamut ile fil birbirilerine benzemesine rağmen tamamen ayrı türler.  Zaten eksik bir özellik ya da organ ile doğanın kendini geliştirip bu özelliğini tamamlaması ve bir sonraki kendi nesline geçirmesi mümkün değil. Buna İndirgenemez komplekslik deniyor.

  • AKIL06 Şubat 2022 21:19

    Maymunlar insanlara benzer hayvanlardır. Maymun kromozomu 48 dir. Bu kromozom yapıları birbirine yakın olduğu için, ... Hem şekil olarak, hem de zeka olarak maymun gibidirler.

  • baran06 Şubat 2022 21:53

    Senin kromozom adedi ile olmuyor o işler!   Madem o kadar basit bir kaç kromozom da o  çok bilmiş İngiliz  abilerine yaptırıvereydin!   İnsan olmak çok değerli ve seçkin olduğu (ama insan olamamış insan görünümlü hayvanatlar ki bunlar da cehennem için gerekiyor. )  için Şeytan ın ilhamı ile çalışan münafıklar onun yemini yerine getirmeye çalışıyor Ne demiş aldatma ustası  ''blîs dedi ki: “Bundan böyle benim sapmama izin vermene karşılık, ant içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım.﴾17﴿ Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın.”﴾18﴿ Allah buyurdu: “Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım Araf suresi.

  • AKIL06 Şubat 2022 21:17

    İnsanın ataları olan insansıların içinde ilk hangi tür iki ayak üzerinde yürüdü? Bunun cevabı 7 milyon yıl öncesine, hiçbir primatın düzenli olarak dik yürümediği eski çağlara, hatta Hindistan'ın 60 milyon yıl önce Asya ile çarpışmaya başlamasına uzanıyor.

  • baran06 Şubat 2022 21:43

    Allah vardır ve birdir!  Bu Dünya yı ve canlıları da  evrim ile yaratmamıştır.  Evrim ile yaratılış tamamen birbirine zıt kavramlardır.  Evrim Allah ı inkar etmek  için uydurulmuş İngiliz emperyalistlerin kendilerine meşru alan kazanmak hatta Dünyayı karıştırmak için uydurmak zorunda olduğu Sümer zamanından kalma bir uydurmadır.  Sümerlerin tesadüf tanrısı Lahoma da bunların o zaman ki enstrümanıdır.  Bir türlü kendilerine gönderilen uyarıcıları  ısrar ile inatla dinlemeyip direndikleri için belalarını bulmuşlardır.  Anladın mı akılsız?

  • baran06 Şubat 2022 21:34

    Bunlar Deftersiz İngiliz prf.ların  kendilerince kategori etmiş ispatı olmayan  tamamen uydurma yorumdan ibaret zırvalardır ki.  Hiç bir gerçekliği ya da gerçeğe yakın bir şey bile değil.  Taş devri tunç devri avcı toplayıcı gibi guruplandırmalar da tamamen palavra!  Çünkü Göbeklitepe nin yapılış tarihi 11 bin yıl öncesine dayanıyor!  Avcı toplayıcılar canı sıkılmış heykel mi yapmış?  İnsanları canlıları herşeyi kategorize etmek kendi hayvanlığının gereği olarak görmüş olabilirsin ne yapalım bu da senin maymunluğun!

  • AKIL06 Şubat 2022 21:16

    1- Homo Heidelbergensis. Homo heidelbergensis türü dünya üzerinde 700,000 ile 200,000 yılları arasında bulundu. ...2- Homo Rudolfensis. ...3- Homo Habilis. ...4- Homo Floresiensis. ...5- Homo Erectus. ...6- Homo Neanderthalensis. ...7- Homo Sapiens.

  • baran06 Şubat 2022 21:57

    Bunların hepsi montaj kemikler olduğu ortaya çıktı! Apar topar müzelerden kaldırıldı fakat ders kitaplarında kaldı! Gerçekten çok yazık ve zavallısın! 

  • AKIL06 Şubat 2022 21:14

    İnsan soyu evrilirken şempanze soyu da olduğu gibi kalmamış, evrimleşmeye devam etmiştir. ... Şimdiki başka maymunlar ve şempanzeler insan olmuyorlar çünkü insanın rastlantısal olarak içinde bulundukları doğal şartlara ve insanın 6 MY'lık kalıtımsal birikimine sahip değiller.

  • baran06 Şubat 2022 21:55

    Atıyosun Atıyorsun! Yalan bile bir türlü evrimleşemiyor!  Hep aynı!  Zerre kadar değişmiyor.  

  • baran06 Şubat 2022 21:37

    Ne diyon len sen :D  :D  :D  :D  :D  :D Raslantısal zübüksel güdüksel  büzüksel eşgüdüm İzdüşümcülüğü!  Vermemiş  Halık neylesin Mamıt akıl!  

  • AKIL06 Şubat 2022 21:05

    Gerçekten de insanlar maymundan gelmiyor; yani bugünkü maymunlardan gelmiyor! Goril ve şempanzeler gibi modern kuyruksuz maymunlarla insan türünün 6 milyon yıl önce yaşamış olan bir ortak atası var. Ortak atadan önce insansılar ayrıldı ve evrim geçirerek bugünkü insanı doğurdu.

  • Kardeş06 Şubat 2022 21:40

    Bana bak müddetin dolunca görürsün kim kimden türedi,apaçık bir kitap olan Yüce Allah kelamı Kuran herşeyi anlatıyor onu bırakıpta aklınız sıra uydurma işleri doğru kabul etmeyin sonra kaybedenlerden olursun ve pişmanlık asla fayda vermez inşallah vazgeçersin.

  • baran06 Şubat 2022 21:15

    İspat yok delil yok!  Atıyorsun! Hatta zorlayarak atıyorsun!  Yok bu günkü maymun yok o günkü maymun!  Öyle bir maymun hiç olmadı!  Sen çok ısrar ediyorsan benim atam maymun diye ormanına dön o zaman!  Yani bu evrim denen makine bir defaya mahsus mu iş görmüş?  Allah ın yarattığını kabul etmek çok zor geldiği için çok zavallı duruma düşüyorsun!   Öyle canlılar var ki İnsan hayrette düşüyor  sizin bu ahmaklığınız yüzünden.

  • analist06 Şubat 2022 21:01

    islam filazofu IBN MISKEVEY 950 YILLARINDA YAZMISTI DARWİN VE TURLERİ ASLEN ONDAN ÇALMIŞTIR

  • baran (evrim yalanı 2)06 Şubat 2022 21:00

    Gelelim malum palavraya  Darwin ölmeden önce yine insaflı davranmış  ''yeryüzü katmanlarında çok fazla miktarda ara geçiş formu ara türler  olması gerekir bulunmaz ise benim teorim geçersizdir ''demişti!  Aradan geçen 140 yılda maymun kemiklerine insan kemiği monte edilip  bir kaç defa bulundu naraları attılar ama (Lucy vs) bir müddet sonra Karbon testinde kemiklerin en fazla 300 yıllık  ve montaj olduğu ortaya çıktı.  Dinazorlar ve diğer canlılar tamamen kendilerine has yaratıklardır.  Birbirlerinden dönüşüm olmadığı olamayacağı açıkça ortadadır.  Örneğin iddia ediliyor ya Ayı ile köpek arası canlı nerede?  Bu iki tür arasında  benzeri en az 50 tür olmalı ki dönüşümün devam ettiği net bir şekilde anlaşılmış olur.  Yok çünkü bu İngiliz palavrasının aslı yok.  Bir de canlılarda İndirgenemez komplekslik denen bir konu var ki bu da bu teoriyi zaten tamamen geçersiz kılıyor. 

  • baran (evrim yalanı 1)06 Şubat 2022 20:48

    Hiç bir şekilde gerçekliği olmayan en ufak bir şekilde bilim ile alakası olmayan bu saçma zırvaların ısrar ile bazı prof ve İslamcı soytarı kılıklı alim görünümlü sapıklarca temcit pilavı gibi ısıtıp konması kasıtlıdır.  Çünkü Faşizm Komünizm Kapitalizm Emperyalizm bu zıt gibi görünen kavramlar yaşamını bu Darwinizme bağlıdır.  Hitler Lenin Karl MArx  Stalin Mao sömürgeci devlet yöneticileri hepsi Sosyal Darvinistti.  Hepsi de geberip gitti.  Darwin o zaman İngiliz devletinin sağladığı gemi ile o malum adaya gidip uyduruk teorilerini  mal bulmuş mağribi gibi sıralamaya başladı!  Çünkü netice de Hristiyanlıkta sömürü,  insana zulüm katletme gibi  durumlar haram olduğu için kendilerine legalite ya da meşruiyet kazandırmaya ihtiyaçları vardı!  

  • Mehmet06 Şubat 2022 19:59

    Ara türler nerde evrimci sahtekarlar

  • AHMET ÖZBİR06 Şubat 2022 20:32

    "İSİMSİZ"e cevap: "Hayvanla insan arasındaki en büyük fark "AKIL"dır. Ayrıca Cenab-ı Hak bizleri "KENDİSİNE KULLUK YAPMAK" için yarattığını beyan ediyor ve "EŞREF-İ MAHLUK" diyor bizlere. Yani "YARATILMIŞLARIN EN ŞEREFLİSİ" Sahtekâra aldanıp ne işimiz olur "EVRİMLE-DEVRİMLE ne mutlu İNSANIZ, MÜSLÜMANIZ! Bu PAYE BİZE YETER BE, ÖTESİ KEDER!..

  • AHMET ÖZBİR06 Şubat 2022 18:10

    SAHTEKÂR adam, insanız biz insan maymundan değil Allahü teâlâ tarafından yaratılmışız hamdolsun. MAYMUNDAN GELDİNİZİ iddia ediyorsunuz peki neden ORMANDA DEĞİL DE LÜKS EVLERDE YAŞADINIZ, YAŞIYORSUNUZ. Şehirlerde yaşamak MEDENİ İNSANA hastır, ORMANDA HAYATINI sürdürenlerin yerin ORMANDIR! Naş naş... Ne mutlu bizlere, İNANMIŞIZ ALLAHA, PEYGAMBERLERE, NE MAYMUNUZ VE ÇIYAN, GERÇEK MANADA İNSANIZ İNSAN!.

  • baran06 Şubat 2022 21:07

    Allah bütün canlıları  insana hizmet etsin ve ibret alsın diye yaratmıştır.   Tamamen farklı yaratsa idi İnsan bu canlıları kendine düşman olanını  tanıyamaz  aciz kalır!  Kendine dost olanlarını hizmet edenini  ise eğitip  sevemezdi.   Hayvanda bir şuur ve idrak olsaydı İnsana boyun eğmezlerdi!  Her biri belli bir itaat ve görev için yaratıldığı çok açık.  

  • İnsan, bi hayvan vücuduna sahip.06 Şubat 2022 19:59

    İnsanın vücudu niye hayvanlarla aynı? Organlar aynı, et, kemik, kıl, kan.. Niye tabiat üstü bi vücut değil? Demek ki alâkamız var.. Beynimiz daha gelişmiş olduğu için ormanda yaşamıyoruz, maymun da evrim geçirerek maymun oldu, geçmişte İnsanın atası maymun değildi..