E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDarbeye rağmen Türkler Tayland'ı terk etmedi---

Darbeye rağmen Türkler Tayland'ı terk etmedi

Darbeye rağmen Türkler Tayland'ı terk etmedi
28 Mayıs 2014 - 04:59 borsagundem.com

​Tayland’da geçen hafta yaşanan darbe sonrası turistler ülkeyi terk etmeye başlasa da, Türk turistlerin biri bile geri dönmedi

Yılda yaklaşık 30 milyon turist ağırlayan Tayland’da geçen hafta yaşanan darbenin ardından diğer ülke turistleri evlerine dönerken, Türkler bu ülkede kalmayı tercih etti. Burak Coşan'ın Hürriyet'teki haberine göre Türkiye’de faaliyet gösteren ve bölgeye turist götüren tur şirketleri, gönderdikleri hiçbir Türk turistin geri dönmek için aramadığını ifade etti.

ERKEN AÇ ERKEN KAPA

2013’te 55 bin 465 Türk vatandaşının ziyaret ettiği Tayland’ta bu ziyaretlerin yüzde 60’ı turistik, kalanı ise iş amaçlı gezilerden oluştu. Türk şirketlerinin sıklıkla bayi toplantılarını da gerçekleştirdiği ülkede darbe sonrası turizmde bir yavaşlama olduğunun altını çizen Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, yılda 2 bin kişiyi bölgeye tatile gönderdiklerini söyledi. Şu anda bölgede Türk turistler olduğunu kaydeden Onaran, satışlarında bir iptal yaşanmadığını, bölgedekilerden de herhangi bir geri dönüş talebi almadıklarını dile getirdi. Tayland’a her hafta sonu turist grubu gönderdiklerini anlatan Onaran, “Gece sokağa çıkma yasağı dolayısıyla otellerine erken döndükleri için sıkıntı yaşandığını söylüyorlar. Bu konuda da birçok eğlence merkezi de kapılarını daha erken saatlerde açmaya başladı. Bu soruna çare bulmaya çalışıyorlar” dedi. Coral Travel & ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı de, balayı çiftleri dışında iptalin yaşanmadığını söyledi. Kamçı, “Darbenin olduğu gün de Türk turistler programlarına devam ettiler, turlarını da iptal etmediler” dedi. Kamçı, 2013’te yaptıkları satışlara şimdiden ulaştıklarını ifade etti.

TÜRKLER TAYLAND'I NEDEN TERCİH EDİYOR

2011’de 35 bin, 2012’de 47 bin 888 ve 2013’te ise 55 bin 465 Türk vatandaşının ziyaret ettiği Tayland, iklimi gereği yılın 12 ayı turistleri ağırlayabiliyor. Siyam olarak da bilinen Tayland, altın tapınakları, bembeyaz kumsalları, spa merkezleri, adaları ve renkli gece hayatıyla turistleri çekiyor. Türklerin seyahat frekansını artıran en önemli etken ise vize kolaylığı. Vizesiz 30 gün süreyle Tayland’ta kalabiliyorlar. Türkler iş içinde bölgeyi tercih ediyor. Türk şirketleri özellikle Pattaya bölgesinde bayi toplantıları düzenliyor. Tayland 2013’te turizm gelirlerini en hızlı arttıran ülke olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)