E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDarbe talimatı böyle geldi---

Darbe talimatı böyle geldi

Darbe talimatı böyle geldi
21 Ağustos 2016 - 08:39 borsagundem.com

15 Temmuz sonrası tutuklanan bir yarbay, Fetullah Gülen'den gelen talimatı açıkladı

Darbe girişimi soruşturmasında tutuklanan MİT Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi’nde görevli Yarbay A. K. sorgusunda bir cemaat abisinin, ‘Fetullah Gülen’in YAŞ’taki cemaatçi subayların ihracının önlenmesi için darbe talimatı verdiğini söylediğini’ iddia etti.
 
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen koordinatörlüğünde süren darbe girişimi soruşturmasında, çarpıcı bir ifade dosyaya girdi. Yarbay A.K., TSK’daki cemaat yapılanmasını, cunta toplantılarını ve darbe girişimi gecesini anlatan 13 sayfalık ifade verdi. Cemaatte kullandığı ‘Baki’ kod adını kendisine Gülen’in bizzat verdiğini anlatan Kalkan, özetle şunları söyledi:

3 BİN SUBAY İHRAÇ EDİLEBİLİR

“15 Temmuz’dan 8-9 gün önce Jandarma Kurmay Yüzbaşı M. A. beni aradı, görüşmek istedi. Arabasıyla Tandoğan’a geldik. ‘Şimdi seni biriyle tanıştıracağım’ diyerek bir binaya girdik. Bir odaya götürdü, masada 35 yaşlarında birisi oturuyordu. Şahıs bana 17/25Aralık olayları sonrasında cemaatin yaşadığı sıkıntıları anlatı. Bu gidişata dur demenin zamanının geldiğini, hükümetin YAŞ’ı yapmasını engellemek gerektiğini, yani kısa bir zamanda darbe yapılacağını ve sıkıyönetim ilan edileceğini söyledi.

Bu abi bana YAŞ toplantısında cemaat mensubu yaklaşık 3 bin subayın ihraç edileceğini, bu sebeple Hocaefendi diye tabir ettiği Fetullah Gülen’in bu YAŞ toplantısını istemediğini, bu sebeple darbe yaparak cemaat mensubu subayların TSKve devlet yönetimini ele geçireceklerini söyledi. Abi diye tabir edilen şahıs, TSK’daki FETÖ/PDY mensubu subaylar atıldığı takdirde ‘Son kalemiz de elimizden gitmesin’ şeklinde ibarelerde bulundu. Abi diye tabir ettiğimiz bu şahsın Jandarma Genel Komutanlığı imamı olduğunu düşünüyorum.

TSK MI, CEMAAT Mİ YAPACAK

Darbenin TSK olarak mı yapılacağını yoksa cemaatin mi yapacağını sordum. Tüm kuvvetlerden personel olduğunu, bir orgenaralin (kim olduğunu söylemedi) bu işin içinde olduğunu, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının darbe başladıktan sonra ikna edileceğini söyledi.

M.A. telefonuma ‘Line’ isimli programı yükledi. Cumayı cumartesiye bağlayan gece03.00 gibi darbenin başlayacağını, Line’de Yurtta Sulh’un baş harflerini simgeleyen ‘YS’ isimli daha önceki ‘Merkez’ gibi bir numara –isim tanımlayacağını, ‘YS’de, ‘YS Başladı’ dediği zaman harekete geçmemiz gerektiğini söyledi. Cuma gecesi saat20.45’te ‘YS’e ‘YS Başladı’ diye yazıldı. Herkesin görev yerlerine gitmesini yazdılar. Darbeye teşebbüs olayının, Fetullah Gülen’in talimatı ile olduğunu söyleyebilirim. Zaten ilk toplantıda (8-9 Temmuz 2016) tanıştığım abi konumundaki Jandarma Kurmay Yarbay M. A., darbe girişiminin Gülen’in emri ile olduğunu beyan etmişti.” HÜRRİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)