E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDallas Fed: Maliyetler ve belirsizlik petrol sektörünü gölgeledi---

Dallas Fed: Maliyetler ve belirsizlik petrol sektörünü gölgeledi

Dallas Fed: Maliyetler ve belirsizlik petrol sektörünü gölgeledi
30 Aralık 2022 - 08:01 borsagundem.com

Dallas Fed Bankası tarafından yapılan son ankete katılan yöneticilerin yaklaşık %32'si, maliyet enflasyonu ve tedarik zinciri darboğazlarının petrol ve gaz üretimi büyümesi üzerindeki en büyük engeller olduğunu belirtti.

Dallas Fed Bankası tarafından yapılan son ankete göre, ABD'nin en çok petrol üreten eyaletlerindeki petrol üretimi artışı yavaşladı ve enflasyon, tedarik zinciri engelleri ve ekonomik belirsizlik yöneticilerin beklentilerini düşürmesine yol açtı.

Teksas, New Mexico ve Louisiana'daki 152 enerji firmasından yöneticilerle yapılan bu ayki ankete göre, petrol ve gaz iş faaliyeti üçüncü çeyrekte 46'dan dördüncü çeyrekte 30.3'e düştü. Endeks, bu yılın ikinci çeyreğinde 57,7 ile anket tarihindeki en yüksek okuma oldu.

ABD kayaç gazı petrolü büyümesi de yavaşlama belirtileri gösterdi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA), ABD'deki en büyük üretim havzası olan Permiyen'deki üretimin gelecek ay günde 37.000 varil artarak yedi ayın en düşük artışı olması bekleniyor.

Ankete katılan yöneticilerin yaklaşık %32'si, maliyet enflasyonu ve tedarik zinciri darboğazlarının petrol ve gaz üretimi büyümesi üzerindeki en büyük engeller olduğunu belirtirken, %27'si olgunlaşan petrol sahalarını gösterdi.

ABD'de petrol rafinerilerini kar fırtınası vurdu

 

ABD'de petrol stoku endişesi

 

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı arttı!

 

ABD'de petrol yöneticileri endişeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)