E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCüzdanı enflasyona karşı korumanın kısa yolu---

Cüzdanı enflasyona karşı korumanın kısa yolu

Cüzdanı enflasyona karşı korumanın kısa yolu
13 Şubat 2022 - 15:47 borsagundem.com

Son 40 yılın en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya kalan ABD’liler yakın zamanda gerileyecek gibi görünmeyen enflasyonun etkisini derinden hissediyor. İşte enflasyona karşı korunmanın kısa yolu...

ABD’de enflasyon son 40 yılın en yüksek seviyesine tırmanırken, ABD’liler yakın zamanda gerileyecek gibi görünmeyen enflasyonun etkisini derinden hissediyor.

CNBC’nin haberine göre, bu durum birçok kişi için aile bütçesini gözden geçirme zamanının geldiğine işaret ediyor.

JM Franklin & Company’de finansal planlayıcı ve danışman olan Greg Giardino, “Bütçenizi ve paranızı nasıl harcamak istediğinizi yeniden gözden geçirmeniz kritik derecede önemli” dedi.

Giardino, şimdi yapılacak aşırı harcamanın gelecekte kötü alışkanlıklara yol açabileceğini de ekledi.

Wealthspire Advisors’ın kıdemli danışman yardımcısı Christopher Owens ise konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı;

“Yükselen fiyatlar, ABD’lilerin geçen bir buçuk yıldır kullandıkları bütçelerin büyük olasılıkla artık işe yaramayacağı anlamına geliyor. Ancak, enflasyon tüketici fiyatlarına farklı şekilde etki ettiğinden, herkes bütçesini yeniden ayarlamak için kendi harcamalarına bakmak zorunda kalacak. Örneğin, yakın zamanda kullanılmış bir araba veya kamyon satın almayı planlamıyorsanız, yılda yüzde 40′a varan fiyatlardan kaçınacaksınız. Evdeki ve restoranlardaki yüksek gıda fiyatları ve enerji gibi diğer artan maliyetlerden etkileneceksiniz. Bu kategorilerde ne kadar harcadığınıza bir göz atın ve buna makul bir şekilde yeni bütçe ekleyin.”

Owens, seyahat bütçesinin daha karmaşık hale geldiği için bunun özellikle gelecekte seyahat etmeyi planlayan insanlar için önemli olduğunu söyledi.

Enflasyon fiyatları yükseltmeye devam ederken Owens, tüketicilerin özellikle aktif olarak seyahat ediyorlarsa, önümüzdeki birkaç ay ve yıl boyunca maliyetlerin arttığı kategorilerdeki harcamaları yakından takip etmelerini tavsiye etti.

Owens, “Genel ev bakımında olduğu gibi, muhtemelen her üç ayda bir harcamalarınıza dikkat etmeniz gerçekten iyi olur” diye ekledi.

FinanciallyConfidentMom.com’un kurucusu Tania Brown, “Enflasyon nedeniyle fazla harcama yapıyorsanız, birkaç kesinti yapmanız da gerekebilir. Bu, daha az et satın almak veya artan enerji maliyetlerine ayak uydurmak için evinizi hava koşullarına dayanıklı hale getirmek kadar basit olabilir” dedi.

Emerge Wealth Strategies kuruluşunda finans danışmanı olan CFP Tess Zigo da, “İnsanlar oturup en önemli finansal değerlerini ve paralarının nereye gitmesini istediklerini düşünmeli. Sonra harcamalarına bakmalı ve bu değerlerle uyuşup uyuşmadığını görmeliler” ifadelerini kullandı.

Reagan ‘enflasyon’ sayesinde ABD Başkanı oldu

Küresel borsalarda enflasyon illüzyonu

Yeni ekonomi paketi: Altınlar teslim edilecek, enflasyon düşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baba 113 Şubat 2022 23:40

    Yani harcama yapmayalım seyahat etmeyelim mi Zaten az olan para temel ihtiyaca gidiyor Bugün 30 lu yumurta aldım 45 tl ben yumurtayı bıraktım çocuklar yesinle devam edecez Para olsa nasıl değerlendirelim gibi bir derdimiz yok oh rahatız para yok bitcoin de almadık zarar da etmedik mi diyelim

  • cengiz özdemir13 Şubat 2022 21:12

    şize nebe kardeşım

  • Ahmet 13 Şubat 2022 20:20

    Adamlar 'da ki enflasyon bakacağına ülkedeki ne bak. Bize onların ki lazım değil çarpık haber ihtiyaç yok....

  • Mucise Reis ;)13 Şubat 2022 19:54

     Almanya da yüzde 5 den kişi bir kitle asgari ücret çalışıyor. Asgari ücretlinin 1 saatlik kazancı 12 euro oldu 2022 yılı. Türkiye de 50 milyon kişi asgari ücret ile yaşamaya çalışıyor. Daha fazla hatta... şimdi Hans abimiz Almanyada 1 saat çalıştı. Aldı 12 euro    saat geliri ile, 11 litre şişe sürü alabilir 1 itre süt 1,06 litre markette :D .. yada 6 litre sıvı yağ alabiliyor.. 4 paket çocuk bezi alabilir... yada  28 kg un alabilir... Ya bizde 1 saat gelir 17 tl.. biz neler alabiliyoruz ? ... Her ürün yabancı ve ithal girdiler, hammaddelerden oluşuyor. Kedi mamasıda usd, inek yemide, domates fideside, otomobil yakıtıda. TL alım gücü  1 usd = 13 tl olduğundan ithal aldıkça TL kazanan zarar ediyor. TL üretim yapılamıyor, TL mamahul, hammadde, hiç bişe yok. Zaten dünya devletlerının onlarca yılda icat edip arge ile şekillendirdiği ürünleri sadece ucuzuz diye üretecek halımız yok :D öyle olsa Afrikada üretir yerli milli olurdu :D

  • Yabancı 14 Şubat 2022 09:03

    Avrupa'dan bir yabancıyım, güzel ilçenizde yaşıyorum, Avrupa'da daha çok para kazanıyoruz, kesinlikle doğru, ailelerin şu anda Türkiye'de mücadele ettiğini biliyorum ve lira ile çok az kazanıyoruz da doğru.. Ama bence birçoğu Avrupa'da her şeyin daha pahalı olduğunu ülkeme geldiğimde (4 yıl önce) bir ekmek 4 euro'ya, Türkiye'den 500 gr domates 4,99 euro'ya (indirim) daha pahalı olduğunu unutuyor. Ekonominize çok inanıyorum, bu yüzden burada yatırımcıyım 🙂

  • Hehe13 Şubat 2022 18:32

    Senden daha yaratici cozum Bulurum ulkeden gitmek yada gondermek bu kadar basit

  • Lig13 Şubat 2022 18:20

    Super lig 1. Ts hissesi %100 artti, 2. Siradaki Konya ittifak sporun hisseleri ittifak, adese %30 dustu. Konya hisseleri patlama yapar mi?

  • Mucise Reis ;)13 Şubat 2022 17:07

    Yıkamacıya bir müşteri geldi.Aracının içerisi pis su, bir ufak problem kaza diyelim.Pis dereden sular sızmış. Sular koltuklarda. yıkanmadan asla kullanılmaz. Hijyenik değil. Geleyim olaya, Yıka aracı dediler kaç para ? yıkamacı yaa fiyat veremem. Sonra sayacın resmini çekti yıkamacı 1 kwat masrafı ticari oldugu için evlerden pahalı dedi. Derken 1 saat yıkadılar makına deli gibi elektrık yakıyor ama, koltuklar içi dışı otomobil için.. baktılar 195 tl = 1 satte sadece elektrık :D baktı olmadı devam edelim.. makına yıkama kurutma temizleme derken 345 tl elektrık yaktı :D ben oldum şok.. yıkamacı ya kimseye fıyat veremıyorum. Zarar ediyorum, müşteri ile kavga ediyorum. İnanmıyorlar sayaç resmi çekıp git sor ticari elektrık wat hesaplat diyorum dedi :D neyse işçilik detarjan vb işçilik muhabbet hatır derken 450 tl ye iş bağlandı. Kim kazandı ? küllüm masraf. vergi , ilk girdi gideri.. tasarruf felan edecem diyen evinde battaniye ile otursun :D  

  • Bir dost 13 Şubat 2022 16:30

    Cuzdani enflasyona karsi ihlas kagidi korumazmi, bedelliyle bedava fonlama ana faaliyet konusu olmus , nomimale cikmayanin ne isi var bistde .