E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhuriyet operasyonunda 9 kişiye tutuklama talebi---

Cumhuriyet operasyonunda 9 kişiye tutuklama talebi

Cumhuriyet operasyonunda 9 kişiye tutuklama talebi
04 Kasım 2016 - 22:11 borsagundem.com

Gözaltındaki 13 kişiden Özaltay ve Yener savcılıkça serbest bırakıldı. Engin ve Çetinkaya yaş durumu gözetilerek adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Genel Yayın Yönetmeni Sabuncu ile birlikte 9 kişi için tutuklama talep edildi

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İki kişi serbest bırakıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, savcılık ifadeleri emniyette alınan 13 şüpheliden, gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener'in işlemleri tamamlandı.

İfadelerinin ardından, Özaltay ve Yener'in serbest bırakılmasına karar verildi.

Engin ve Çetinkaya adli kontrol şartıyla serbest

Yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya hakkında ise sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol talebiyle serbest bırakılmaları istendi. Engin ve Çetinkaya, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

9 tutuklama istemi

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 9'u tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Savcılığın tutuklanmalarını istediği isimler: gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Hakan Karasinir, Önder Çelik, Bülent Utku.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ04 Kasım 2016 23:04

    TÜRK MİLLETİNİ RENCİDE EDİCİ VE TERÖRÜ ÖVEN YAYIN YAPAN BU TERÖRİSTLERDEN HESAP SORULMALI.