E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere istihdam açıklaması---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere istihdam açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere istihdam açıklaması
26 Haziran 2020 - 16:54 borsagundem.com

Hafta sonu yapılacak YKS öncesi öğrencilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan işsizliğe yönelik olarak, "Üniversite mezunları hemen kamuda işe alınsın diye bir durum söz konusu değil. Asıl iş istihdam konusu özel sektördedir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden öğrencilerle bir araya geldi. Erdoğan, öğrenciler tarafından sorulan soruları yanıtladı. İşte öne çıkanlar;

YKS TARİHİ BELİRLENEREK STRESİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

YKS de pek çok sınavımız gibi tarihi önceden belirlenmiş, pandemi sürecinde bir belirsiz dönem geçirilmiş ve belirsizliğin ortadan kaldırılması için uzun zaman önce kesinleştirilmiş bir tarih söz konusu. Sınav tarihi 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi. O nedenle bu konuda ben sınava ve geleceklerine odaklanmalarını her birini kendi çocukarımdan ayırmadığım yavrularımdan diliyorum.

KREDİ VE BURS RAKAMLARINI HER YIL ARTIRIYORUZ

Göreve geldiğimizden bu yana burs ve kredi rakamlarını her yıl artırıyoruz. Tabi biz göreve geldiğimizde öğrenci harcı diye bir durum vardı. Onları da ne yaptık? Kaldırdık. Artık böyle bir durum söz konusu değil. Barınmaya gelince. Burada da çok önemli projeler hayata geçirdik. 2021 sonuna kadar 72 bin yeni yurt yatağı daha hizmete sunulacak

HER GENCİMİZE İŞ SAĞLAMA KONUSUNDA KARARLIYIZ

Tabi iş bulma noktasında dünyanın hiçbir yerinde üniversite mezunları hemen kamuda işe alınsın diye bir durum söz konusu değil. Asıl iş istihdam konusu özel sektördedir. Kamunun görevi bunun önünü açmaktır. Üretmek, yüksek teknoloji sağlamak, iş alanları oluşturmak isteyenlere ön açmaktır.

MESLEK LİSELERİ

Korona virüs sürecinde meslek liselerinin verdiği destek büyük. Meslek liseleri de bizim evladımız. İnsan evlatlarını birbirinden ayırabilir mi? İmam Hatip ne ise Meslek Liseli de öyle. Benim İmam Hatip'i çok dile getirmemin nedeni 28 Şubat sürecinde bir kasıtlı ön kesme gayreti olması ve binlerce gencin mağdur edilmesiydi.

SOSYAL MEDYA KONUSU

Özellikle gerçekle sırtımızı kapatacak kadar hayattan kopuk değiliz. Ben bir siyasetçiyim. Bir siyasetçi olarak gerçeklere gözümü kapamam söz konusu değil. Günümüzde dijital platformların ve sosyal medyanın ihmal edilemeyecek derecede olduğunu biliyoruz. Sosyal medyadan nefret etsek böyle yaygın bir şekilde kullanmazdım. Ülkemizde 16.2 milyon takipçiydi Twitter'da en çok izlenen kişi olduğumu hatırlatmak isterim.

Buradaki asıl mesele, sosyal medyanın ve internet platformlarının her türlü yalan, iftira, sapkınlığın serbestçe dolaşabilir bir mecra haline getirilmesidir. Yanlış içeriği kaldırmadığı gibi düzeltilmesine de izin vermeyen internet mecralarının mahkeme kararlarını da hiçe saymasını görmezden mi geleceğiz? Sizlerden birinin telefonuna sızılsa, kendinizin ya da kardeşinizin mahrem görüntüleri çalınıp, Twitter ya da Facebook'ta yayınlansa ne olacak biliyor musunuz? Çaresiz kalacaksınız. 

Her vatandaşımızın ve kurumumuzun tıpkı gerçek hayattaki gibi sosyal medyada da itibarlarını koruma hakları olmalıdır. 

KOVİD KONUSUNDA EN BÜYÜK GÖREV GENÇLERİMİZDE

İlk vakadan bu yana dünyaya örnek bir mücadele yürüttük. Şeffaflık ilkesiyle ne milletimizden ne de dünya kamuoyundan hiçbir şeyi gizlemedik. Türkiye olarak bu sınamalardan alnımızın akıyla çıktık. Aldığımız sıkı tedbirlerin bir kısmını gevşettik. Henüz istediğimiz seviyeye düşmemiş olması dikkat ve tedbiri elden bırakmamamız gerektiğine işaret ediyor. Bu konuda en büyük görev gençlerimize düşüyor.

Ben bütün gençlerimize yarınki imtihanda başarılar diliyorum. Sizleri bir dahaki gördüğümde üniversiteliler olarak görmek istiyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :