E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıCuma günü moral bulan BİST100'de direnç 80.000'de---

Cuma günü moral bulan BİST100'de direnç 80.000'de

Cuma günü moral bulan BİST100'de direnç 80.000'de
11 Ağustos 2014 - 08:52 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta tepki alımlarının etkisiyle BİST100 endeksi haftanın son işlem gününü değer kazançları ile tamamladı

ALB Menkul Değerle tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde tepki alımları ile moral buldu..  BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 79.464-77.751 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0,45 değer kazanarak 79.199 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1,04 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,06 değer kazandı.
   
Cuma günü Euro Bölgesi'nde Almanya ticaret dengesi ve Fransa sanayi üretimi verileri takip edildi. Fransa sanayi üretimi beklentilerin üzerinde açıklanırken, Almanya ticaret dengesi ise beklentileri karşılayamadı. Güne düşüş ile başlayan Avrupa borsalarında gün boyu piyasalarda jeopolitik ve ekonomik risklerin yaratmış olduğu tedirginlik hissedilirken, söz konusu risklerle piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle Avrupa borsaları günü negatif tamamladı.
   
ABD tarafında önemli bir veri akışı gündeme konu olmamakla birlikte, haftanın son işlem gününde güne yükselişle başlayan ABD borsaları ABD'nin Irak'ta IŞİD güçlerine karşı düzenlediği hava saldırıları nedeniyle zaman zaman dalgalansa da a'nın Ukrayna krizini dindirmek istediğine dair alınan sinyallerin etkisiyle günü değer kazançları ile tamamladı.   

Bu sabah Asya tarafında ise Japonya'da hisse bazlı hareketlerin etkisi ve Çin'de enflasyon verisi ve parasal genişleme olanağının artırılacağına ilişkin söylemlerin etkisiyle endekslerde pozitif seyir görülüyor.
   
Haftanın son işlem gününde, yurt içinde Haziran ayı sanayi üretimi verileri takip edilirken, sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 0.1 ile beklentinin altında artış gösterdi. Sanayi üretimi verisinin yanı sıra haftanın son işlem gününde piyasaların merceğinde kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından yapılacak olan değerlendirme yer alıyordu. Geçtiğimiz haftanın başından bu yana oldukça ses getiren değerlendirme gece yarısından sonra geldi. Piyasaları uykusuz bırakan Moody's herhangi bir güncelleme yapmayarak resmi sitesinde yayınladığı bir bildiri ile güncelleme olmayacağını duyurdu. Geçtiğimiz hafta ülkemizin gündeminde yer alan bir diğer önemli konu ise, Cumhurbaşkanlığı seçimleriydi. Hafta sonu yapılan Cumhur Başkanlığı seçimleri ilk turda sonuçlandı.
   
Geçtiğimiz haftanın başından bu yana ülke genelinde yaşanan seçim hareketliliği, Moody's not indirimi endişesi, Rusya-Ukrayna krizi ile Orta Doğu'da artan tansiyonun yarattığı jeopolitik ve ekonomik kaygılar ve bunlara paralel olarak döviz kurlarında görülen yukarı yönlü hareketler nedeniyle satış baskısı ile karşılaşan BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününde söz konusu gündemin etkisiyle güne satıcılı seyir ile başlasa da, günün ikinci yarısında döviz kurlarında görülen geri çekilmeler ve yurt dışı borsalarında görülen  tepki alımlarına paralel olarak BIST 100 endeksinde de tepki alımları ile karşılaşıldı. Söz konusu tepki alımlarının etkisiyle BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününü değer kazançları ile tamamladı.
   
Teknik açıdan endeksin seyrinde 79.000 seviyesi önem arz etmekte olup, endeksin 79.000 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağlaması durumunda 77.500 ve 76.500 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste yukarı yönlü hareketlerin görülmesi ve 79.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda ise 79.500 ve 80.000 seviyeleri önemli direnç seviyeleridir. 79.000 seviyesi dikkatle  izlenmelidir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)