E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiCRFSA: Sermaye artırımı iptal edildi---

CRFSA: Sermaye artırımı iptal edildi

CRFSA: Sermaye artırımı iptal edildi
03 Ocak 2022 - 12:32 borsagundem.com

CarrefourSA’da 2021 yılı sonuna kadar planlana hisse satışı ve sermaye artırım planı, mali yapıdaki gelişme nedeniyle iptal edildi


Hakim ortaklar, CarrefourSA’da (#CAFSA) 2021 yılı sonuda hayata geçirmek istedikleri planlarından vazgeçti. 4 Ağustos 2021 tarihinde, Sabancı Holding ve Carrefour Nederland BV (CNBV), ikincil piyasada sermayenin %6'sına kadar olan toplam CarrefourSA hissesini 2021 yılı sonuna kadar satmayı ve bu tür hisse satışından elde edilen geliri öncelikle CarrefourSA'nın planlanan sermaye artışı için kullanacaklarını açıklamıştı. Ancak, CarrefourSA'nın 30 Eylül 2021 tarihli yasal mali tablolarında sunulan düzeltilmiş özsermaye rakamında herhangi bir sermaye kaybı veya ödeme aczi ortaya çıkmadığından ve dolayısıyla CarrefourSA Yönetim Kurulu'nun yasal bir yükümlülüğü bulunmadığından, CarrefourSA bu aşamada planlanan sermaye artışını iptal etti. Böylece Sabancı Holding ve CNBV, CarrefourSA hisselerinin ortak satışını iptal etme konusunda karşılıklı mutabakata vardı.

Bu açıklama sonrası günün en fazla yükselen hissesi konumuna gelen CarrefourSA yüzde 10 yükselişle 42 liraya çıkarak tavan oldu.

Hürriyet Gazetesi ve Carrefoursa sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)