E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Dipten alım için doğru zaman henüz gelmedi---

Cramer: Dipten alım için doğru zaman henüz gelmedi

Cramer: Dipten alım için doğru zaman henüz gelmedi
21 Eylül 2021 - 13:40 borsagundem.com

ABD borsaları Eylül ayının başlangıcından bu yana %3 oranında geri çekildi. Piyasaları çevreleyen ciddi riskler sebebiyle ünlü borsa uzmanı Jim Cramer dipten alım yapmak isteyenlerin beklemesi gerektiğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Pazartesi günkü satış dalgasının ardından yaptığı açıklamada, Wall Street’teki satışların devam etmesini beklediğini belirterek geri çekilmeden yararlanmak isteyen yatırımcıların bir süre beklemesini önerdi.

Cramer açıklamasında, “Anlamsız dipten alımlar son 15 aydır oldukça iyi bir stratejiydi. Ancak bu strateji şu anda içerisinde olduğumuz gibi satış dalgalarıyla yüz yüze olduğumuz sırada hiçbir fayda getirmez” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı, “Bir süredir genellikle yıl içerisinde borsaların en zayıf olduğu zamanlara karşı satışa geçmeniz yönünde sizi cesaretlendiriyordum. Fikrimi değiştirecek gerçek bir sebep olmadığı sürece pozitife dönemem. Şu an için de böyle bir durum yok. Bu nedenle eğer alıcıysanız, lütfen satın almak için bir sebep bulun. Harekete geçmeden önce Eylül ayı sonlarının getirdiği sancılı sürecin geçmesini bekleyin” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre tarihsel verilere bakıldığında ABD borsalarının 12 ay arasında en zayıf performans gösterdiği dönem Eylül ayı. Yüzde 0,4’lük kayıp ortalamasına sahip bu ay yatırım çevrelerinde uzun bir süredir %5 ila %10’luk geri çekilmenin gelebileceği konusunda yorumlara yol açmıştı.

Cramer’ın yorumları S&P 500 Endeksinin 12 Mayıs’tan bu yana en kötü performansını göstererek %1,7 oranında düştüğü seansın sonrasında geldi. Aynı gün Dow Jones Endeksi %1,8, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise %2,2 oranında geri çekildi.

Wall Street’in en büyük üç endeksi Eylül ayının başından bu yana %3’ün üzerinde geriledi. Cramer ayın başından bu yana endeksin tarihsel olarak en zayıf sürecine girildiğine dikkat çekiyordu.

Cramer mevsimsel etkinin de ötesinde ABD borsalarında ağırlığını hissettiren ve hisse senetlerinin düşmesine sebep olan birçok faktör bulunduğunu belirtti. Borsa uzmanı Çinli gayrimenkul devi Evergrande’nin temerrüde düşme riskiyle karşı karşıya olduğuna ve Pekin yönetiminin bu krize cevabının yatırımcıları ürküttüğüne dikkat çekti. Cramer’ın endişeleri arasında ABD Kongresi’ndeki borç tavanı müzakerelerinin kilitlenmesi de yer alıyor. Ayrıca ABD Merkez Bankası’nın Salı günü itibariyle başlayan ve iki gün sürecek para politikası toplantısı sırasında korona virüsün delta vakalarının da pik yapması Cramer’ı endişelendiren faktörler arasında.

Borsa uzmanı yeni halka arzlarla birlikte hisse senedi arzlarındaki artıştan dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi. Cramer aynı zamanda bu gibi halka arzların GameStop gibi spekülatif hisselerde geçici bir sakinleşmeye yol açacağını da belirtti.

Cramer, “Dürüstçe söylemem gerekirse piyasalar ayı piyasasına dönmeden satışın neden duracağına dair bir rasyonel gerekçe bulmadan boğa piyasasına geçiş yapamam. Şu anda net bir şekilde böyle bir sebep yok” dedi.

Borsa uzmanı, “Bu yüzden oturup bizi hisse senedi almaya zorlayacak bir neden bekleyeceğiz. Zira ileriki süreçte yükseleceklerini düşünüyoruz. Ancak şu an için sırtımızı yaslayabileceğimiz bir yer yok. Aksine, Lennar’ın bu akşam yayınladığı büyük ev üreticilerinin hedeflerini kaçırdığı raporu da dahil olmak üzere satışa geçmek için birçok sebep var” dedi.

Evergrande nasıl küresel borsaların yeni krizi oldu?

 

Küresel piyasalarda 'Evergrande' şoku!

 

Fed varlık alımında azaltmaya gider, faiz artırımına gitmez!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)