E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇolak: Büyükelçinin söyledikleri modern ilaç ambargosu---

Çolak: Büyükelçinin söyledikleri modern ilaç ambargosu

Çolak: Büyükelçinin söyledikleri modern ilaç ambargosu
24 Eylül 2020 - 13:31 borsagundem.com

Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield'in, ABD'li ilaç şirketlerinin Türkiye'den çıkabileceğine ilişkin açıklamasını "Söyledikleri modern ilaç ambargosu" ifadeleriyle yanıtladı

Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield’in Türkiye'nin ABD'li ilaç şirketlerine borcunu ödememesi durumunda şirketlerin Türkiye'ye ilaç satmayı durdurabileceğini açıklamasına yanıt verdi.

Çolak, "İlaca erişimde sıkıntı yaratacak her adımın, halk sağlığında onarımı mümkün olmayan yaralar açacağı unutulmamalıdır. Sayın Büyükelçi’nin söyledikleri modern ilaç ambargosundan başka bir şey değildir" dedi. 

"Türkiye ABD'li şirketlere borcunu ödemiyor, ilaç satışı durabilir"

İngiltere aşıda üçüncü aşamaya geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 25 Eylül 2020 04:12

    Pışt zamanında yapmayın dedeme karşın bu adamların istediklerini yapan sayın cumhurbaşkanımızın hükümet değilmiydi. Kandırıyorlar dediğimde o anlaşmayı imzalayıp ilaç üretimimiz zora sokan AKP değilmiydi.

  • Suleyman24 Eylül 2020 16:49

    Bunun sebebi tabibler odasına karşı alınan ve alınmak istenen reformlar ile ilgilidir. Sizler tabibler odasını kapatın bakın o zaman bizim milli doktorlarımız ne harikalar ortaya koyacak. Ha bide eczacılar odası... Bu yabancı şirketlerin Türkiyeden çıkması bizim için veli nimet. Saglık reformu ile onların tekelinden çıkmamız lazım.. Rusyada bir doktor 500 dolar maaşla çalışıyorken bizim bu asalak doktorlar 5000 doları begenmiyor.tıp fakültelerini cogaltın. Okumak isteyenler bırakın okusun. Bütün branşlardan. Ünüversite bile mecburi egitim olsun. Herkes akıllıdır herdes dahildir. Çümkü Allah insanı üstün yaratmıştır. Önemli olan insanın elinden tutup yönlendirmek ve destek olmak. Teoriye ve puan ezberinde dayalı bu eğitim sistemi pratiğe dönük eğitim sistemi ile değişmesi ŞART

  • Türkoğlutürk 25 Eylül 2020 04:09

    Doktor olunmaz, yaşanır. Sürekli değişen bir dünyada iki gün literatürü takip etmesen bir anda zombi olur mesleği icra edemezsin. Yahu şu cahilin her dediğini tekrarlayıp burada ahkam kesmeyin. Komik olmayın o Kullanmıyor sa siz kullanın. BEYNİNİZİ.

  • Hasan24 Eylül 2020 23:31

    Ne istiyorsun sülü, göbeğini kaşıyıp, kahvehanelerde sürtüp tıp mı kazanalım diyorsun embesil, yok öyle zahmetsiz rahmet...sen ancak tıp fakültesinin kapısına bekçi olabilirsin.

  • Vatandaş 24 Eylül 2020 23:24

    Sülüman hırbosu,Tıp fakültelerine zeki başarılı çocuklar girer, tıp fakültelerini çoğaltalımda senin gibi hanzolardamı girsin, tıp fak.leri, işletme/iktisatamı dönsün, kasap doktorların elinde insanlar mı ölsün denyo...

  • ERSİN 24 Eylül 2020 18:48

    ben devlete çalısıp da 5000 dolara denk maas alan doktor henüz göremedim

  • Maşa seni24 Eylül 2020 18:15

    He ya acilde bin, poliklinikte yüz hasta bakar gece de sana ilaç bulur. Hatta asgari ücrete yapar. Dünya para ile ve imkan ile dönüyor. Parayı bitirince memleket batınca başlıyorsunuz ağlamaya dış mihrak yalanına masalına. Adam ilaç parasını ödememiş sen hala car car mesnetsiz cahil dış mikrak edebiyatı yapıyorsun. Geç değil sınava gir kazan Dr ol sen yap diyecem ama senin gibilerde o beyin, o bilgi yetenek nerde

  • fafa24 Eylül 2020 16:16

    Amerikan ilaç şirketlerinden önce,doktorları ve halkı uyarmak ve eğitmek gerekir.Doktorların yanında ilaç peynir ekmekten ucuz.Doktor ilacı yazarken kısa bir yan etkisinden bahsetse hasta o ilacı almaktan vaz geçer.Doktor soruyor-tabi bazıları-başka ilaç ister misin?Bu olmamalı,bu iyi niyet değil israf.

  • Allah bilir24 Eylül 2020 15:33

    Ya parasını ver ya üret. Şikayet etme. Adam Ar-Ge yapmış üretmiş sana bedavaya verecek değil ya. Ülkemizde peynir ekmek gibi ilaç yazılıyor ve israf ediliyor. Birinizin dilinden de dış mihrak edebiyatı olmasın be. Alayınız başarısız kaçak güreşçi . Bu halk hala daha hakettiğinden çok daha iyi yaşıyor. Lüks, israf diz boyu. Allah elbet imkanları alacaktır sonsuza kadar mühlet vermez.Emek vermeyen kolay yaşamaya alışmış adaletsiz liyakatsiz her toplum rezil olmalı bence.

  • Tufan24 Eylül 2020 15:20

    Yıllarca silah vermediler bu bizi silah sanayinde geliştirdi. Ülkemizde her ilacı üretebilecek potansiyel var ama ilaç firmalarımızda gayret yok. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar misali ilaç sanayiside anca böyle tam atağa kalkar inşallah. Ek olarak parasını ödediğimiz uçakları vermeyen abd bir zahmet uçakların parasını ilaç firmalarına aktarsın borcumuzu kapatsın.

  • Bika24 Eylül 2020 15:03

    İlaçlar, yağma Hasan'ın böreği değil.

  • Özbir netde24 Eylül 2020 14:41

    Troller nerde hani dis mihrakcilar

  • Hasan24 Eylül 2020 14:17

    Adamın parasını ödeme ondan sonra ambargo koydular de. Allah akıl fikir versin. Madem devlet ilaçları bedava istiyor benden de bir zahmet para almasın.

  • Gardaş 24 Eylül 2020 13:57

    Paramız mi yok neden ilaç alamıyoruz

  • Kaçan Grup24 Eylül 2020 13:51

    paranla alamıyorsan, satmıyorlarsa o ambargo olur. parasını ödemeden almak istiyorsan eğer, ozaman vermeyebilirler, o ambargo olmaz. 

  • .. ... .. 24 Eylül 2020 13:47

    parasını vermiyorsak adamlar bize niye ilaç satsın. sevabına mı? abdye cemkirecegimize o borçları odemenin yollarini ararsak daha faydali olur

  • My24 Eylül 2020 13:40

    Diger deyişle tehtit onuda becere bildiklerini saniyolar. Yakinda kelin takesi düşünce ne yapacaniz bakalim.