E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Çok utandım" dedi, özür diledi---

"Çok utandım" dedi, özür diledi

Çok utandım dedi, özür diledi
10 Ocak 2014 - 01:38 borsagundem.com

New Jersey'deki köprü skandalının ardından danışmanını görevden alan Vali Christie, ortaya çıkan yazışmalarla kendini aşağılanmış hissettiğini söyledi

New Jersey trafik skandalı yüzünden özür diledi
hurriyet.com.tr 9 Ocak 2014
'Çok utandım, özür dilerim'

-
A
+
ABD'nin New Jersey eyaletinde patlak veren köprü skandalıyla ilgili olarak New Jersey Valisi Chris Christie, skandala neden olan üst düzey danışmanın işine son verildiğini söyledi ve özür diledi.

ABD'de eylül ayında George Washington Köprüsü'nün iki şeridinin kapatılmasının ve Fort Lee kasabasında dört gün boyunca hayatı felç eden trafik sıkışıklığının ardından dev bir siyasi skandal çıkmıştı. Ülke basınında bugün yayımlanan e-posta yazışmalarına göre köprünün kapatılması emrini New Jersey Valisi Chris Christie'nin üst düzey danışmanlarından biri vermişti. Danışmanın bu emri vermekteki gerekçesi ise kasabanın seçimlerde Cumhuriyetçi Christie'yi desteklemeyen Demokrat Partili Belediye Başkanı Barbara Buono'yu cezalandırmaktı.

Yazışmalara göre Christie'nin yardımcısı Bridget Anne Kelly 13 Ağustos'ta George Washington Köprüsü'nün kontrolünden sorumlu David Wildstein'a gönderdiği e-postada, "Fort Lee'da biraz trafik sorunu zamanı" demiş, Wildstein ise "Anladım" cevabını vermişti.

Vali Chris Christie'nin skandal karşısındaki tepkisi ise özür dilemek şektinde oldu. Ortaya çıkan yazışmalar yüzünden "derin üzüntü" duyduğunu belirten Christie, danışmanı tarafından kandırıldığını söyledi ve bu olayla hiçbir ilgili olmadığını savundu. Kendisine yalan söylediği için danışmanın işten çıkarıldığını da ekleyen Vali Christie, ortaya çıkan yazışmalar karşısında kendisini aşağılanmış hissettiğini ve çok utandığını söyleyerek özür diledi.

Bu olay, 2016 başkanlık seçimlerinin için cumhuriyetçi adaylar 'nin siyasi kariyerinin en önemli dönemeçlerinden biri. Vali'nin bu dönemeci nasıl aşacağı Amerika'da yakından takip ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)