E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇocuklu aileler Türkiye'ye akıyor---

Çocuklu aileler Türkiye'ye akıyor

Çocuklu aileler Türkiye'ye akıyor
10 Ağustos 2013 - 08:54 borsagundem.com

Avrupa’nın en büyük tur operatörü Thomas Cook’un araştırmasına göre çocuklu ailelerin tatil için birinci tercihi Türkiye oldu

Avrupa’nın bir numaralı tur operatörü Thomas Cook’un imza attığı son araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye, ‘çocuklu ailelerin’ tatil için tercih ettiği bir numaralı destinasyon olmayı başardı.
Milliyet'in haberine göre, bu alanda Türkiye’yi sırasıyla İspanya, Yunanistan, Tunus ve Kanarya Adaları izlerken, Güney sahillerindeki otellerin en çok tercih edilen yer olduğu ortaya çıktı.
Bu bölgede yer alan tesislerdeki çocuklara özel uygulamalar ve su sporları aktivitelerinin Türkiye’nin öne çıkmasında bir numaralı etken olduğu belirtildi.
Çocuklar tercih ediyor
Ankete yanıt veren ailelerin yüzde 50’si tatil planlarını çocuklarının isteklerine göre belirliyor. Çocuklarıyla tatile çıkan ailelerin önem verdiği en öncelikli konu ise çocuklarıyla kaliteli zaman geçirebilmek. Ana - babalarıyla tatile çıkan çocukların yaşları 4 - 16 arasında değişiyor.
Çocuklarıyla tatile çıkanların yüzde 60’ı her şey dahil sistemini, yüzde 22’si ise aquapark olmasını şart koşuyor. Çocuklar tatilde su parkı ve diğer animasyonların yanısıra cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi teknolojik aletlerine de oldukça fazla zaman ayırıyor.
Bölgeye turist yağıyor
Çocuklu ailelerin tercih ettiği tatil köylerinin en çok olduğu Antalya’ya temmuz ayında adeta turist yağdı. Yılın ilk 7 ayında Antalya’ya havayoluyla gelen turist sayısı 6 milyon 178 bin kişiyi aştı. Geçen yılın aynı dönemine göre Antalya’ya gelen turist sayısında yüzde 6 artış oldu.
Ortalama harcamaları 837 $
Türkiye’ye yılın ilk altı ayında 15 milyon 523 bin 333 turist geldi. İlk altı ayda turizm geliri ise 13 milyar 595 milyon 938 bin dolar olarak gerçekleşti. Turistlerin mayıs ayında 823 dolar olan kişi başına ortalama harcamaları haziran ayında 837 dolar oldu.
Avrupalı, Ruslarla yarışta
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, turist sayısında ilk sırayı yüzde 30.2 ile Rusların aldığını, 1 milyon 835 bin 783 Rus turistin kente geldiğini bildiren Güner, Antalya ve Gazipaşa’da 2 havaalanı bulunmasının turist sayısının artışına katkı sağladığını vurguladı.
Gazipaşa Havalimanı’nın, transfer ve ulaşımda uzaklığı avantaja dönüştürdüğünün altını çizen Güner, İran ve Hollanda’nın ardından Almanya’dan özellikle sonbahar ve kış döneminde gelecek turist ve yerleşik yabancılar sayesinde daha da hareketleneceğini vurguladı.
‘Her şey dahil sistemi cezbetti’
Osman Ayık
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı

“Türkiye’nin Avrupalı aileler için birinci tercih olması gayet normal ve beklenen bir durum. Bu sürpriz bir sonuç değil çünkü Türkiye bu konuda çok büyük yatırımlar yaptı ve ilerleme sağladı. Türkiye turizminde ailelerin çok büyük ağırlığı var. Aileler için Türkiye vazgeçilmez bir turizm destinasyonu. Her şey dahil sisteminin de bunda çok olumlu ve cezbedici etkisi var. Turizm sektörü hizmet anlayışını aynı kalitede sürdürdüğü müddetçe Türkiye’nin birinciliği uzun yıllar boyunca değişmez. Bugünün çocukları yarının büyükleri. Bu açıdan bugün çocukken Türkiye’ye tatile gelenler yarın büyüdüklerinde iyi günler geçirdikleri bu ülkeye bu sefer kendi kararlarıyla tatile gelecekler. Türkiye’den memnun dönen her aile turizmin sigortasıdır.”
‘Çocuğa yatırım doğru yatırımdır’
Veysi Öncel
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı

“Kitle turizminde çocuklar en önemli gelir kapısıdır. Bu nedenle Türkiye’de çoğu tesis çocuk animasyon-larına ve yatırım yaptı. Bugün geldiğimiz noktada bu yatırımların semeresini görmek sevindiricidir. Çocuklar turizmin vazgeçilmezidir. Aileler tatil kararlarını verirken daima çocuklarını düşünerek tercih yaparlar. Gidecekleri ülkeyi ve tesisi, çocuklarının güzelce eğlenmesine imkân tanıyan yerlere göre seçerler. Bir anlamla tatil yapılacak yeri çocuklar belirler. Çocuklara yapılan yatırımlar doğru yatırımdır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)