E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCoca-Cola 200 ürünü iptal edecek---

Coca-Cola 200 ürünü iptal edecek

Coca-Cola 200 ürünü iptal edecek
23 Ekim 2020 - 15:09 borsagundem.com

Coca-Cola şirketi, kendi markasını taşıyan 200 ürünü iptal edeceğini duyurdu. Bu sayının ise şirket ürünlerinin yarısına tekabül ettiği ifade edildi

CNN’in haberine göre, şirket bu ürünlerden bazılarının Tab, Zico ve Odwalla gibi popüler içecek türleri olduğunu belirterek, kararının daha karlı olan diğer ürünlere odaklanılmasına olanak tanıyacağını belirtti.

Coca Cola CEO’su James Quincey konuyla ilgili açıklamasında, bahsi geçen ürünlerin dünya genelinde değil de belirli ülkelerde yerel olarak satılacağını söyledi.

Quincey,  “Başarılı Coca-Cola markaları ile mücadele eden markalar arasında büyük bir fark var. Düşük performans gösteren içecekler toplam gelirin yalnızca yüzde 2'sini oluşturuyor; bu nedenle, daha fazla kar getirecek içeceklere yatırım yapmak için onları terk etmek ve kaynakları kurtarmak daha iyidir” dedi.

Korona virüs salgını sırasında restoranların kapanması nedeniyle Coca-Cola zor günler yaşadı. Bu yılın üçüncü çeyreğindeki net gelir %9 düşüşle 8,7 milyar dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdal Özkeser 23 Ekim 2020 21:08

    Bence bu ürünlerde geri dönüşümü bile iyi strateji ile kara çevirebilir . Bir alana bu ürünlerden hediye 💝 kampanyası da olabilir.🤔👌👍💯

  • Mucise Reis ;)23 Ekim 2020 18:43

    Eski bir personel burada çalışıyordu. x şubesi diyim.. neyse, kazanlarla bu kolalar yapılıyormuş, en önemli mevzu yeraltı suyu oluyormuş. malum bizim yeraltı suları ovalarda, ovalardada bol bol fabrikala rkurulu oluyor... neyse, bu tip su ile çalışan firmalar suyu çeke çeke çeke yer altı su seviyesini diplere kadar harcıyomuş. etrafda çifçisi, tarlası osu busu haliyle su bulmak için daha masraf ve proglem yaşıyormuş. yanı 9 metreden tulumba suyu çıkarken, hoopp 40 metrelerden çıkmay abaşlıyor.. neyse bu tip fabrıkalarda hammadde bitince maliyet artar olunca üretim hattını kapatıp, yenı hatlara geçiyormuş. yer altı suyu bitince, zaten ilkim kalıcı olarak oeralarda değişiyormuş. tabi büyüklerimiz daha iyi bilir. biz işin içindekilerden bunları öğrenmiş olduk. paylaşmak istedim.