E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipras yangının siyasi sorumluluğunu üstlendi---

Çipras yangının siyasi sorumluluğunu üstlendi

Çipras yangının siyasi sorumluluğunu üstlendi
27 Temmuz 2018 - 20:21 borsagundem.com

Çipras, yangın felaketine ilişkin, "Yunan halkı ve kabine önünde, bu trajedinin siyasi sorumluluğunu aldığımı belirtmek istiyorum." dedi. Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye yükseldi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yangın faciası nedeniyle olağanüstü gerçekleştirilen kabine toplantısı öncesinde bakanlar kuruluna seslendi.

Sorumluluklarından kaçmayacaklarını vurgulayan Çipras, ülkenin  başbakanı ve hükümet olarak sorumlu olduklarının açık olduğunu, doğru olanı yapıp  yapmadıklarını sorguladığını ifade etti.

Çipras, hükümetin en zorlu döneminden geçtiğine işaret ederek, "Ölüler  konuşamaz ama onların hatırasına saygı olarak doğru olanı söylemek boynumuzun  borcu. Yunan halkı ve kabine önünde, bu trajedinin siyasi sorumluluğunu aldığımı  belirtmek istiyorum." diye konuştu.

İtfaiye ve emniyet güçlerinin istifa çağrılarıyla hedef alınmamasını  isteyen Çipras, şöyle devam etti:

"Daha önceki trajediler de bir kurala dönüştüğü gibi mücadele  döneminde kelle almak, siyasi cesaret değil, siyasi korkaklık işaretidir."

Çipras, yıllar boyunca ülkenin sahillerde kaçak yapılaşmanın  oluştuğunu, bu durumu düzeltmek için bir yasa tasarısı hazırlayacaklarını  belirterek, "Buldozerleri çıkarıp mücadele etmemiz gerekiyorsa, daha sonraki  trajediyi bekleyemeyiz." ifadesini kullandı.

Ülkesinin 8 yıl sonra kurtarma paketinden çıkarak egemenliğini geri  alacağını vurgulayan Çipras, kimsenin ülkeyi istikrarsızlaştırarak bunu  engelleyemeyeceğini kaydetti.

Yunanistan'daki yangında ölü sayısı artıyor

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki yangında  hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye yükseldi. 

Atina Adli Tıp Kurumu Başkanı Nikos Karakoukis, basın mensuplarına,  tespit edilen ceset sayısının 86 olduğunu açıkladığı sırada, yangında ağır  yaralanan bir kişinin de tedavi gördüğü hastanede hayatına kaybettiği haberinin  gelmesiyle felakette ölenlerin sayısı 87'ye ulaştı.

Felaket bölgesinde itfaiye ekipleri ve askerler, ev ev dolaşarak arama  çalışmalarına devam ediyor. Aramalarda dün de iki kişinin cansız bedenine  ulaşılmıştı.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, yangında yaralanan 187  kişiden 4'ü çocuk olmak üzere 48'inin hastanede tedavilerine devam ediliyor.  Yaralılardan 11'nin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda tedavi gördükleri  belirtildi.

Yangın bölgesinde faciadan kurtulanlar günlük yaşamlarına dönmeye  çalışıyor. Bölgeye dönen vatandaşlar, yangında hasara uğramış evlerini  temizliyor.

Yanarak hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti çalışmalarına adli tıp  uzmanlarından oluşturulan özel ekip devam ediyor. Ölenlerin çoğunun bedenlerinin  tamamen yanmasından dolayı çalışmaların birkaç gün daha sürebileceği ifade  ediliyor.

Yakınları kaybolan çok sayıda kişi olması nedeniyle yangında ölü  sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. Kayıp sayısının 100'ü aşkın olduğu  sanılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim27 Temmuz 2018 23:44

    Sorumluluğu aldıda ne oldu?Ölen insanlar gerimi geldi?Bazı görüntüler izledim bir uçak,bir helikopter bir iki itfaiye aracı dışında bir faaliyet göremedim.Türkiye'nin yardım talebinide kabul etmediler.Göz göre göre 87 kişinin ölmesine yol açtılar.

  • alf27 Temmuz 2018 21:59

    dış güçler diyeydi yüzde 52 alırdı.

  • huseyin27 Temmuz 2018 23:07

    bi dost gibi saflar oldukça 62 diyorum ben.

  • BİR DOST27 Temmuz 2018 22:25

    Yunanistan'da vatandaşı olduğu ülkeyi rakip ülkelerle beraber olup yıkmaya çalışanlar yok ondan dememiştir.

  • Ali27 Temmuz 2018 20:48

    Aynen misafir. Bizde olsa hemen başkaının üzerine atarlar suçu. Çipras adam gibi adam 👍

  • misafir27 Temmuz 2018 20:31

    sorumlusu fetöcüler, dış güçler, yunanistan'ı kıskananlar, laikler, chp'nin yunanistan kolu da olabilir. bilmemnerde 1650 yılında da böyle yangınlar olmuştur illaki, ordan da yırtmak aklına gelmedi. beceriksiz adam seni. bi de ateist olacan, bak bizim dini bütünlerden örnek al sorumluluk ne demekmiş öğretsinler

  • Yeni Türkiye28 Temmuz 2018 08:51

    Sizi fetö seviciler sizi … siz uslanmadıkça biz de trenden size el sallamaya devam edeceğiz...

  • bahadir27 Temmuz 2018 22:01

    bence yuyanistanı almanlar kıskanıyor.