E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇinli Alibaba New York'u seçti---

Çinli Alibaba New York'u seçti

Çinli Alibaba New York'u seçti
27 Haziran 2014 - 04:39 borsagundem.com

Çin'in teknoloji devi Alibaba, ABD'de halka arz için New York borsasını seçti. Analistler 20 milyar dolar arz ile Alibaba'nın rekor kıracağı görüşünde

Çinli teknoloji devi Alibaba, halka arz edilmek üzere New York Stock Exchange'i (NYSE) seçti. Alibaba CEO'su Jack Ma, şirketin New York borsasında halka arz edileceği doğruladı. Alibaba şirketi NYSE'de Çince zenginlik anlamına gelen 'baba' ismiyle kote olacağı ve en erken ağustos başında halka arzedileceği bildirildi.

ABD'deki piyasa analistleri, Alibaba'nın şimdiye kadarki halka arz edilen en büyük teknoloji hissesi olacağı görüşünde. Analistler Alibaba'nın seçiminin New York borsası için sevindirici ancak teknoloji endeksi Nasdaq için kötü haber olduğu görüşünde..

Yaklaşık 168 milyar dolar değerindeki Alibaba. yaklaşık olarak hisselerinin yüzde 12'sini halka arz edecek. Analistler, Facebook'un 16 milyar dolarlık hisseyi halka arz ettiğini hatırlatarar Alibaba'nın 20 milyar dolarlık hisse arzıyla en yüksek teknolojik arzı gerçekleştireceği görüşünde. 


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)