E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'in sanayi karlılığı aylık bazda 8 yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi---

Çin'in sanayi karlılığı aylık bazda 8 yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi

Çin'in sanayi karlılığı aylık bazda 8 yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi
27 Kasım 2019 - 08:52 borsagundem.com

Çin'in ekonomik aktivitesine dair öncü göstergeler Kasım ayında yavaşlamanın devam ettiğine işaret etti.

Çin’in sanayi şirketlerinin karlılığı Ekim ayında sekiz ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirerek, üretici fiyatları ile ihracattaki düşüşü takip etti ve dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki momentum kaybının altının çizdi.

ABD ile ticaret gerilimi birinci faz anlaşmanın imzalanacağının duyurulmasıyla hafiflese de Asya’daki ticaret akışının göstergesi olan Güney Kore ihracatı daralmaya devam ederek Kasım ayının ilk 20 gününde yüzde 10 düştü.

Çarşamba günü Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, sanayi karlılığı Ekim ayında yüzde 9.9 geriledi ve bir önceki yılın aynı dönemine göre, 427.56 milyar yuan (60.74 milyar dolar) geriledi.  Böylece veri Eylül ayındaki yüzde 5.3 düşüşle karşılaştırıldığında Ocak-Şubat döneminden bu yana en büyük düşüşe işaret etti.

Çin’in sanayi sektörü, son aylarda yurt içinde yavaşlayan talep ve ABD Çin ticaret geriliminin kazançları düşürmesirmesiyle baskı altındaydı. Çin'de düşen fiyatlar zayıf iç talebe de işaret ediyor. Bu deflasyonal etkilerin sürmesi durumunda şirket karlılıkları yurt içinde zarar görmeye devam edecek ve sonunda, deniz aşırı bölgelerde de fiyatlar ve karlılıkları aşağı çekecek.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)