E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in dev enerji projesi---

Çin'in dev enerji projesi

Çin'in dev enerji projesi
03 Eylül 2021 - 12:59 borsagundem.com

Çin, 400 GW kapasiteli devasa bir yenilenebilir enerji projesi inşa etmeyi planlıyor

Çin’in şu anda Avrupa’da olduğu gibi küresel enerji haritasını yeniden çizecek ve yenilenebilir enerji kapasitesini artıracak 400 GW kapasiteli devasa bir rüzgar ve güneş enerjisi projesi kurmayı planladığı bildirildi.

China Merchants Securities Co. analistlerinden Zhou Yu, “Proje, çöl bölgelerinde ve uzun mesafeli ultra yüksek voltajlı elektrik hatlarına yakın olacak” dedi.

Bloomberg’e göre proje büyük olasılıkla, mevcut ve gelecekteki elektrik hatlarının yenilenebilir enerji projelerini doğudaki talep merkezleriyle birleştirmeye katkıda bulunmak üzere Çin’in batısında yer alacak.

Zhou Yu, Çin’in dünyaya yeni enerji geliştirme kararlılığını göstermek için bu planın ana hatlarını önemli bir uluslararası etkinlikte sunabileceğini de ekledi.

Projenin varlığına ilişkin bilgiler, dünya liderleri İskoçya’daki Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde yapılacak görüşmelere hazırlanırken geldi.

Daiwa Capital Markets analisti Dennis Ip ise, “Proje, Çin’deki rüzgar ve güneş enerjisine yönelik tesisleri temelde ikiye katlayacak” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Hükümet verileri, yenilenebilir enerjide dünya lideri olan Çin’in 2020 yılı sonuna kadar 282 GW rüzgar ve 253 GW güneş enerjisi kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor.

Çin piyasalarında hacim rekor seviyelerde

 

Rusya ve Türkiye'den askeri teçhizat geliştirmeye yönelik ortak proje

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika03 Eylül 2021 13:44

    400 GW güç, 4 Türkiye kapasitesi demek.

  • Mucize Reis : )03 Eylül 2021 13:19

    çin zeki davranıyor, geçmişte hitler onca mtali işlei araç yaptı ama yakıt yoktu. geçmişte japonya-abd savaşına bakın, petrol olmayınca neler oldu... hitler rusyaya geldı neden ? yer altı kaynakları gerekli oldugundan dolayı, petrol yani... çin şuan rusyadan ordan burdan enerjı alıyor gemilerle, ama elektrık ile üretirse kendi göbek bağını kesecek. başka eyrd eokumuştum, uzay araştırmalarına çok destek verıyor, çunku bu araştırmalarda bi rçok yan sanayı özelikle enerjı alanında değişimler bekliyor. guneş enerjısı, yada depolama sistemler, yada elektrıklı araçlar. Adamlar geleceğe yatırım yapıyor. guneş ejerjıye doner, depolama imkanı artar, uzayda yaşam otomatıkman başlar... bına işi kolay robotlar bına yapmaya başladı zaten  3d yazıcı gibi.