E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den sert çıkış: ABD, Suriye'yi yağmaladı---

Çin'den sert çıkış: ABD, Suriye'yi yağmaladı

Çin'den sert çıkış: ABD, Suriye'yi yağmaladı
17 Ocak 2023 - 19:13 borsagundem.com

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, ABD askerilerinin Suriye'den petrol ve tahıl kaçırdığını ifade ederek, "ABD'nin Suriye'yi yağmalamasının aleniliği ve rezilliği karşısında dehşete düşüyoruz." dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang, Pekin’de düzenlediği basın toplantısında, ABD ordusunun 14 Ocak’ta Suriye’nin Haseke ilinden petrol yüklü 53 tankeri Irak’taki üslerine transfer ettiği iddiasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Esed rejiminin resmi verilerinin 2022’nin ilk yarısında Suriye’de çıkarılan petrolün yüzde 80’inden fazlasının ABD işgal güçleri tarafından ülke dışına kaçırıldığına işaret ettiğini belirten Vang, “Bu haydutluk Suriye’deki enerji krizini ve insani krizi derinleştiriyor. Suriye halkının yaşama hakkı ABD tarafından çiğneniyor. Suriye halkı az miktarda petrol ve gıdayla kara kışı geçirmeye çalışacak.” ifadelerini kullandı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran18 Ocak 2023 06:35

    Sömürüdğü kesin de bu sistemi nasıl işletiyor?  O na bakmak lazım. İrade göstermek lazım!  Kahpe ve Münafıklara sessiz kalmamak alçaklığını yüzüne vurmak lazım. Sessiz kalmak dilsiz şeytan olmaktır. Tabi her konuda böyel Maalesef toplum o hale gelmiş ki hiç bir konuda toplumda bir uzlaşı yok bir gönül birliği yok. Samimiyet yok. Hoşgörü yok saygı yok. Böyle boşukları da ancak sapık züppelere dolduruyor Allah sonumuzu hayırlı etsin. 

  • vd17 Ocak 2023 20:33

    vampir kan emici abd demokrasi getiriyorum ayagina ulkeleri talan ediyor bizim icimizdeki hainlerde abd ye kuyruk salliyor

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA17 Ocak 2023 19:54

    abd nin sömürmedi yer kalmadı dünya haritasında.ırak libya suriye ortadoğu afrika kuzey amerika.