E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin yuanında uzun vadeli değer kaybı beklenmiyor---

Çin yuanında uzun vadeli değer kaybı beklenmiyor

Çin yuanında uzun vadeli değer kaybı beklenmiyor
24 Ağustos 2022 - 08:37 borsagundem.com

Geçtiğimiz günlerde Çin'in para birimi yuan iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Ancak beklenti uzun vadeli değer kaybı için temel bir neden olmadığı yönünde.

Shanghay Securities News ve Securities Times gazeteleri, piyasa analistlerine dayandırdıkların haberlerinde Çin yuanında uzun vadeli değer kaybı için "temel bir neden" bulunmadığını savundular. Çin'in ihracatının güçlü doları ve Fed'in para politikası sıkılaştırmalarının etkilerini telafi edebilecek durumda olduğunu öne sürdüler.

Shanghay Securities News, China Merchants Bank analisti Ding Muqiao'ya dayandırdığı haberinde, Çin MB'nin faiz indirmesinin diğer büyük ekonomiler ile politika ayrışması, sermaye çıkışı ve yuanda değer kaybı riskini artırdığını belirtti. Ding, "Ancak Çin'in güçlü ticaret fazlası kurda istikrarın sağlanmasında önemli bir faktör olacak" dedi.

Securities Times da, "Yuanda ılımlı bir değer kaybının global ekonomide daralma ortamında rekabet gücünün sürdürülmesi için olumlu, ve ekonominin makul bir aralık içinde hareket etmeye devam etmesini üzerinde pozitif etkileri olur" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yuanın Çin içinde dolar karşısındaki değeri yüzde 0,4 kadar düşerek Eylül 2020'den bu yana en zayıf seviye olan 6,8168'e gerilemişti. Kur şu sıralar 6,86 civarında işlem görüyor.

Yuan iki yılın dibinde

 

Çin MB'nin zorunlu karşılık oranlarını indirmesi bekleniyor

 

PBOC eski danışmanı: Çin'in faizi 50 puan indirmek için zamanı var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)