E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin Merkezi'nden uyarı var---

Çin Merkezi'nden uyarı var

Çin Merkezi'nden uyarı var
21 Haziran 2013 - 11:24 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'ndan yetkililer, ticari bankalara likidite duruşu konusunda ihtiyat çağrısında bulundu

Çin Merkez Bankası'ndan yetkililer, ülkedeki ticari bankalara likidite koşullarının her zaman çok rahat olmasını beklememelerini ve ihtiyatlı para politikası duruşunun korunacağını söyledi.  Konuya yakın kaynaklar, merkez bankası yetkililerinin bu açıklamayı bankacılarla bu haftaki bir toplantıda yaptıklarını söylediler.  Bankalararası fonlama maliyetlerindeki dünkü yükselişin ardından Çin Merkez Bankası'nın likidite sıkıntısını rahatlatmak amacıyla piyasaya fon sağladığına ilişkin söylentiler daha büyük bir bankacılık krizine dair endişeleri azalttı.
Merkez Bankası'nın toplantısına katılan dört kaynak, merkez bankasının ticari bankalardan, özellikle büyük bankalardan likidite yönetimlerini güçlendirmelerini istediğini belirttiler. Çin Merkez Bankası konuyla ilgili sorulara cevap vermedi. İşlemciler, Çin'deki para piyasalarında bu ayın başında ortaya çıkan ve bu hafta kötüleşen sıkışıklığın bankaları ve finans kurumlarını bazı işlerini küçültmeye yönelttiğini söylediler.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)