E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin İran'da nükleer santral yapacak---

Çin İran'da nükleer santral yapacak

Çin İran'da nükleer santral yapacak
22 Temmuz 2015 - 19:31 borsagundem.com

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salehi, "Çin, İran’da iki adet nükleer güç santrali yapacak" dedi

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salehi, Çin’in İran’da 2 adet nükleer güç santrali yapacağını söyledi. Sputnik News’in, Iran’ın ISNA Haber Ajansı’na dayandırdığı haberine göre Salehi, “Çin’in İran’da iki adet nükleer güç santrali yapacağını belirtti”

Salehi’nin ISNA tarafından aktarılan diğer ifadelerine göre, “İran önümüzdeki 2-3 yıl içinde 4 adet nükleer santral yapacak. Umman Körfezi sınırındaki Makran sahillerinde konumlandırılacak olan santrallerin yapımında 20 binden fazla mühendis ve nükleer enerji uzmanı çalışacak”

Salehi, “Böylece İran’ın nükleer endüstrisinin yeni bir aşamaya gireceğini” ve “Bunun her 2 ülke için de önemli maliyetler ve avantajlar doğuracağını” ifade etti.

Salehi, nükleer enerji üretiminde kullanılan ve kimyasal yapısı farklı olan “ağır su” stoğunun 90 tondan fazla olduğunu ifade ederek bu rakamın “yeterli” olduğunun altını çizdi.

Öte yandan, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 kalıcı üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında 2 yıldır süren nükleer müzakereler, geçtiğimiz günlerde mutabakat ile sonuçlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)