E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin hisselerinde sert satış---

Çin hisselerinde sert satış

Çin hisselerinde sert satış
25 Haziran 2013 - 08:49 borsagundem.com

Çin hisse senetlerinde, faiz endişelerinden kaynaklanan sert satışlar bugün de devam etti

Çin'de hisse senetleri, yüksek seyreden para piyasası faizlerinin ekonomik yavaşlamayı daha da kötüleştireceği endişeleri ile düşüşünü sürdürdü. Finans hisselerinin 2008'den bu yana en kötü iki günlük seyrini göstermesi ile birlikte, hisse senetleri son dört yılın en düşük seviyesine indi.
China Minsheng Banking Corp., yılın en düşük seviyesine indi ve CSI 300 mali Endeksi'ndeki yüzde 5.5'lik düşüşe öncülük etti. Jiangxi Copper Co., yüzde 6.8'lik düşüşle, metal üreticilerindeki düşüşleri hızlandırdı. CSI 300 endeksi'ndeki 10 sanayi grubunun tümü aşağı yönde hareket etti.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.8 düşerek, yerel saat ile 11:30'da, 1,888.68 puana geriledi ve 13 Ocak 2009'dan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirmeye yönlendi. CSI 300 Endeksi yüzde 4.8'lik kayıpla 2,067.77 puana düştü. Endeksler dün, merkez bankasının spekülatif kredileri durdurmaya yönelik çabalarını sürdüreceğinin işaretini vermesinin ardından Ağustos 2009'dan bu yana en hızlı kayıplarını göstermişti. CSI 300 Endeksi, 6 Şubat'ta kapanış bazıdnaki zirvesinden yüzde 26 düşerken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 22 geriledi. Her iki endeks de ayı piyasasına girmiş durumda.
Şanghay'da Central China Securities Co. stratejisti Li Jun, "Merkez Bankası finans piyasalarına hemen likidite enjekte etmeme konusunda sert ve bu, nakit sıkışıklığının bir süre daha devam edeceği anlamına geliyor," dedi ve "Yatırımcılar mevcut durumun daha da ağırlaşacağından endişe duyuyor" değerlendirmesinde bulundu.
Kayıplar bu ay, öncü imalat sanayi verisinin daralma işaret etmesi ve yükselen para piyasası faizlerinin yavaşlamayı daha da derinleştireceği endişeleri ile hızlandı. Bankalararası piyasada bir likidite göstergesi olan yedi gün vadeli repo faizi, Ulusal Bankalararası Fonlama Merkezi fixing rakamına göre, bugün 68 baz puan yükselerek yüzde 8'e çıktı. Bu seviye, bu yılın ortalaması olan yüzde 3.78'in iki katından daha fazla.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)