E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin, emtiada kontrolü artırıyor---

Çin, emtiada kontrolü artırıyor

Çin, emtiada kontrolü artırıyor
26 Mayıs 2021 - 08:27 borsagundem.com

Çin, beş yıllık planda emtia fiyatı kontrollerini güçlendirecek

Devlet planlama kuruluşu, Çin'in 2021 ile 2025 arasındaki 14. beş yıllık planında demir cevheri, bakır, mısır ve diğer önemli emtialar üzerindeki fiyat kontrollerini güçlendireceğini söyledi.

Çin'in kalkınma planlarını yöneten Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) yaptığı açıklamada, ülkenin ham petrol, doğal gaz ve soya fasulyesi gibi emtia fiyatlarının izlenmesini ve analizini hızlandıracağını bildirdi.

(Yerel yönetimler) ithalatın etkisini derinlemesine incelemeli ve değerlendirmeli, derhal rezervler, ithalat ve ihracat, mali ve vergilendirme ve mali uyum önlemleri gibi konularda (konularda) önerilerde bulunmalıdır.

NDRC ayrıca yetkililerin "pamuk hedef fiyat seviyelerini makul bir şekilde ayarlayacaklarını" ve ülkenin pirinç ve buğday için minimum satın alma fiyatı politikası çerçevesine sadık kalacaklarını söyledi. Devlet bu tahılları, piyasa bu seviyenin altına düştüğünde çiftçilerden minimum bir fiyata satın alıyor.

Petrol stoklarında düşüş bekleniyor

Altın, 1.900 doların üzerini gördü

Asya borsalarında yükseliş sürüyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)