E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Borsası çakıldı---

Çin Borsası çakıldı

Çin Borsası çakıldı
21 Şubat 2014 - 10:22 borsagundem.com

İmalatın yavaşlamasının ekonomik büyümenin zayıfladığı endişelerini tetiklemesi üzerine Çin Borsası 6 haftanın en sert düşüşünü kaydetti

HSBC Öncü İmalat Endeksi'ndeki düşüşün, ekonomik genişlemenin zayıfladığı endişelerini tetiklemesi üzerine Çin Borsası 6 haftanın en sert düşüşünü kaydetti; yuan ise 2011'den bu yana en büyük haftalık değer kaybına işaret etti. 

China Petroleum&Chemical Corp., Jefferies Hong Kong Ltd.'ın hisselerinin ağırlığını indirmesi üzerine yüzde 3.7 değer kaybetti. En büyük petrol üreticisi PetroChina yüzde 3.9 düştü. Çin'in en büyük makina üreticisi Sany Heavy Industry Co. yüzde 2.5 geriledi. Citic Securities, Standard'ın Sinolink Securities ve Tencent Holdings Ltd.'ın internet üzerinden hisse işlem hizmetlerinde komisyon ücretini indirdiklerini söylemesi üzerine aracı kurumlar arasındaki düşüşe öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi 14:14 itibariyle yüzde 1.8 kayıpla 2,101.10 puana geriledi ve öncü imlat endeksinin 7 ayın en düşüğüne gerilemesinin ardından dün kaydettiği kayıpları genişletti. Jefferies, Sinopec'in Hong Kong ve Şanghay'da dün özel yatırım planı üzerine yüzde 9 değerlenmesinin haksız olduğunu söyledi.

Piyasanın, hükümetin yeniden yapılandırma için ekonomik büyümede daha büyük düşüşü tolere edebileceğinden ötürü endişeli olduğuna dikkat çeken Dragon Life Insurance Co.'nu para yöneticilerinden Wu Kan, "Sinopec için, özel sektör yatırımının kısa vadeli etkisini görmek zor, ancak uzun vadede olumlu etkileyecek" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 2,256.31 puana yükseldi. Endeksteki 10 sektör grubunun 8'i en az yüzde 1 düşüş kaydetti. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.8 geriledi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 0.1 yukarıda kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)