E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Borsası, Borsa İstanbul'dan daha ucuz---

Çin Borsası, Borsa İstanbul'dan daha ucuz

Çin Borsası, Borsa İstanbul'dan daha ucuz
11 Şubat 2014 - 07:40 borsagundem.com

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in borsasıyla Türkiye arasında karşılaştırma yapıldı

Uzmanlar gelişmekte olan ülkelerdeki büyük satış dalgasının ardından borsasında sert düşüş yaşayan Çin’le Türkiye’yi karşılaştırdı.

EN UCUZU ÇİN

Küresel finansal hizmetler şirketi Reorient'in Direktörü David Goldman, "Yaklaşık yüzde 8,1'lik 2014 fiyat kazanç rasyosuyla Çin, ekonomisi kargaşa içindeki Türkiye'den çok daha ucuz. Bu hesaplamaya göre Çin, dünyanın önde gelen hisse senedi piyasaları arasında en ucuzu " dedi.

RALLİ BEKLENTİSİ DE VAR

Her ne kadar borsası en ucuz hisse senedi piyasası olsa da Çin’e dair beklentiler iyimser. JPMorgan, Çin’de ekonomik reform ajansının açıklanmasının ardından borsa yüzde 15-20 yükseliş beklentisi de var. Uzmanlar Çin borsasıyla ülkenin ekonomik performansı arasında bağlantı olmadığına işaret ediyor. Deutsche Bank Kıdemli Ekonomisti Jun Ma, "Görünen o ki piyasalar Çin’in ekonomik görünümünün Arjantin ve Türkiye’nin ekonomik görünümleri kadar bozulduğuna inanıyor. Çin ekonomisine yönelik bu algı çok hatalı" dedi.

ÇOK DAHA İYİ DURUMDA

Ma, “Biz Çin’in ekonomik temellerinin diğer gelişen ülkelerden çok daha iyi olduğuna ve Çin’in Fed’in para musluklarını kısmasından en az etkilenecek ülkelerden biri olduğuna güçlü bir şekilde inanıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)