E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​CHP'li Koç: Ne biliyorsan açıkla---

​CHP'li Koç: Ne biliyorsan açıkla

​CHP'li Koç: Ne biliyorsan açıkla
24 Ocak 2014 - 23:32 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Başbakan Erdoğan'ın Sarıgül hakkındaki sözleri ile ilgili sert açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sözcüsü Koç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel dönüşü hızla günlük siyasete girdiğini söyledi. 

Erdoğan'ın Cuma Namazı sonrasında "tehdit ve şantaj kokan, şiddeti meşru gösteren" açıklamalar yaptığını savunan Koç, "Akabinde de kendi saha ve seyircisi önünde içini döken bir Başbakan" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın CHP'yi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'lileri TIR olaylarıyla ilgili "Türkiye'yi dışarıya jurnallemek" ile şikayet ettiğini belirten Koç, MİT'in milli istihbarat teşkilatı olmaktan çıkarıldığını, Başbakan'ın özel amaçlarına dönük faaliyet gösteren kurum haline getirildiğini öne sürdü.

Suriye'de fotoğraflarla ortaya çıkan durumun insanlığa karşı suç olduğunu ve bunu daha önce telin ettiklerini anlatan Koç, şunları söyledi: 

"Bunlar hiç Başbakan'ın kulağında değil. Başbakan, o TIR'larla Suriye'ye ne göndertiyor? İçinde insani yardım varsa aranmasından niye gocunuyor? İçinde Suriye'de akan Müslüman kanını artıracak silahlar var. Tüm dünya, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı silah kaçakçısı ve teröre destek veren ülke konumuna düşürdüğü haliyle tanımaya başladı. Bunun jurnallenecek bir şeyi yok. Bakın yurt dışı yayın organlarına. Başbakanın ve sebep olduğu olayların Türkiye'nin hangi konumda değerlendirilmesine sebep olduğunu çok açık görebilirsiniz.

Soruşturmaya gerek yok denilmiş

Koç, Başbakan Erdoğan'ın CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili sözlerine de cevap vererek, şöyle devam etti: 

"Bir korku sardı Başbakanı. Herhalde eline yeni anket tutuşturdular; 'İstanbul gitti gidiyor'. 'Sarıgül ile ilgili şu iddialar var. Pazara kadar açıklarsın açıklarsın, açıklamazsan ben açıklarım'. Elini kolunu tutan yok, dilini bağlayan yok, ayağına takılan yok. Emniyet senin, yargı senin, polis senin, istihbarat senin. CHP burada, Mustafa Sarıgül İstanbul'da. Ne biliyorsan açıkla. 2005'te CHP içindeki bir iç siyasi tartışma ve sonrasında gelişen olaylar...

Değerlendirme yapılmış, bazıları İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Danıştay, savcılık kendi üzerlerine düşen görev alanından konuya yaklaşmışlar ve 'soruşturma yapılmasına gerek yoktur' denilmiş. Başbakan da iktidar. Aradan 9 sene geçmiş. Ateş bacayı sarmış. Başbakan'ın durumu siyaseten tarif edilmeyecek kadar düşkünlük arzediyor. Saldırgan tutumunun altında bu yatıyor. Kaset, Sarıgül veya başkası, elinde ne delil varsa hemen ortaya koymazsan namertsin, müfterisin. Şantaj, tehdit bir Başbakan'a yakışır mı?"

Türkiye'de hukukun her zaman zorbalığı da şiddeti de alt ettiğini dile getiren Koç, CHP'nin tarihin hiçbir döneminde önüne getirilen zorbalıklara boyun eğmediğini, bugün de boyun eğmeyeceğini belirtti. Koç, "Ne yumruk ne tekme ne tehdit ne can, kimse CHP'den bu şebekenin karşısında hiç kimse geri adım atmayacaktır" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recaı27 Ocak 2014 01:42

    utanmaz CHP sayın baykalın yolsuzluk yapan sarıgülü partiden attığını bilmiyormusunuz.

  • reis26 Ocak 2014 17:52

    siz acıkladınızda ne oldu türkiyemizin 17 aralık ta sadece 120 milyar doları gitti sizde bunu acıklasanız chp olarak

  • kurt26 Ocak 2014 17:49

    herşeyin bir sırası var acıklamanın zamanı gelince başbakanımız acıklar heyacanlanmayın arkadaşlar

  • YNG25 Ocak 2014 00:21

    Sayın Beyefendi : Senin fikirlerine Saygı götstermekle birlikte katılmadığım hususları açıklamak gereğini istedim kusuruma lütfen bakmayınız. Ufak atta civcivlerde yesin öyla atıp tutmakla bir şey olmaz parti içi mesele deyip işin özünü Saptırma hal ortada Bankanın sahibi söylüyor ifadesinde dolaylı yönlerden mahsup edilmek le borç ödenmiş ama nasıl banka kaynaklarının başka işlemleri üzerinden bu işlemlerde TMSF tarafından bilinmiyor araştırma kayıtlarında da gözükmüyor Banka SAHİBİ tarafından ihbar üzerine bankacılkla bin bir işlem vardır ordan oraya aktarır aktardıklarıda başka yerlere aktarır sanki işlem doğru ve usulene uygun halbuki öyle değil senin düşündüğün gibi değil açıklarsan açıkla deyip geçemesin (( (((bu işleri Bir Bankacı olarak iyi bilirim Allaha şükür hiçbir şeyim yok hala 29 yıldır kirada oturuyorum dolaylı yoldan haram yediysem namert insan olarak yaşamaktansa anında ölmeyi tercih ederim Hal böyle iken bizler ne banka soyan insanları Banka Müdürleri ve memurlarını bilirizki bu medyaya teşhir edilmişlerdir çok şükür onlardan biri olmadım olmamda bana TÜRKİYENİN TAPUSUNU da verseler.)))) BU İŞİN 2O YILLIK AMAN AŞIMI VAR VE DOLMADI BU ÜLKEDE BİR GECEDE 12 BANKA BATTI BATIRILDI AMA BUNUN FATURASI BANA VE BENİM GİBİLERE YANSIDI bunu bu DEVLET BENİM HAZİNEMDEN yine mağdur olan Vatandaşlara ÖDEDİ benden şahsımdan yana HELAL OLSUN , OYSA BU HAZİNEDE KALSAYDI BELKİ BANA EMEKLİ MAAŞIMA YADA ÇOCUKLARIMA GERİ DÖNÜP YANSIYACAKTI Hiç kimse Kusura bakmasın TŞK.ler