E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den türban açılımı---

CHP'den türban açılımı

CHP'den türban açılımı
14 Ağustos 2013 - 08:57 borsagundem.com

Daha önce birçok kez türbanlı milletvekili konusuna sıcak bakmadığını dile getiren CHP bu kez geri adım attı...

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda 4 partinin vardığı uzlaşmayla devletin kadınların siyasi alandaki haklarını kullanmasını zorlaştıran engellerin kaldırılması için önlem alma yükümlülüğü getirildi. Söz konusu düzenleme 'türbanlı milletvekiline' yeşil ışık olarak yorumlandı.
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 'Temel Hak ve Özgürlükler' bölümünde yer alan 'Eşitlik' ve 'Çocuk Hakları' başlıklı bölümlerini yeniden müzakere etti.
Komisyonda 'Eşitlik' maddesinde 4 partinin vardığı uzlaşmayla devlete, kadınların siyasi, sosyal ekonomik ve kültürel alanlardaki hak ve özgürlüklerini kullanması ve bunlardan yararlanmasını zorlaştırıcı engelleri ve her türlü 'ayrımcılığı' ortadan kaldırmaya dönük önlem alma yükümlülüğünün getirilmesi benimsendi.
Cumhuriyet gazetesinin iddiasına göre; söz konusu düzenleme, kadınların 'siyasi' alandaki hak ve özgürlüklerini kullanmasını zorlaştırıcı 'engelleri ve ayrımcılığın' kaldırılması için önlem alma yükümlülüğü getirdiği için 'türbanlı milletvekiline' de yeşil ışık yakacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kafa da kart kurt 14 Ağustos 2013 13:31

    bunun meğer kafasida kartmıi baş ortusunun siyasi simge olduğu soyluyor gafilllll !! cehaletin boylesiii pes yaniii..!!))