E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de seferberlik---

CHP'de seferberlik

CHP'de seferberlik
01 Nisan 2014 - 05:31 borsagundem.com

​CHP, 30 Mart seçimlerinde Ankara'da son ana kadar başabaş giden Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçları için adeta "seferberlik" ilan etti

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın Twitter üzerinden başlattığı, seçim sonuçlarının kontrol edilmesine ilişkin kampanyaya binlerce kişi yanıt verdi. 
Gürsel Tekin'in iddiasına göre ikibin gönüllü, CHP Genel Merkezi'nde, Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara'da açıkladığı sandık sonuçlarını, oy verme işleminin sonunda sandık kurullarının tutuğu tutanaklarla karşılaştırıyor.

"ÇOK SAYIDA TUTARSIZLIK TESPİT EDİLDİ..."

Zeynep Gürcanlı'nın Hürriyet'teki haberine göre Ankara'daki, sonuçları karşılaştırma seferberliği,Yavaş'ın Twitter'da attığı mesaj ile başladı. Yavaş, vatandaşlardan ellerindeki, varsa ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını, yoksa oy sayım işleminden sonra sandık kurulu tarafından kapılara asılan sonuç tutanaklarının çektikleri fotoğraflarının kendileriyle paylaşılmasını istedi.

Ayrıca yine twitter üzerinden yapılan. sonuçların karşılaştırılmasına ilişkin gönüllü çalışma çağrısına da çok sayıda vatandaş olumlu yanıt verdi. 

CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan merkezde, YSK seçim sonuç sistemine giren tutanak sonuçları ile, vatandaşların ellerindeki tutanak sonuçları karşılaştırılmaya başlandı.
Mansur Yavaş'ın seçim ekibinde görev yapan, eski Ak Parti milletvekili ve akademisyen Suat Kınıklıoğlu, şimdiye kadar yapılan karşılaştırmalarda çok sayıda tutarsızlık belirlendiğini söyledi. 

"VATANDAŞIN İÇİ RAHAT OLSUN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Ankara'da oyların karşılaştırılması konusunda çok ciddi bir çalışma yapılmakta olduğunu söyledi. Tekin, "bu konuda büyük bir toplumsal baskı var. Kurumlar şeffaf olmalı. Kimin kazanmış olması önemli değil. Amaç, vatandaşın seçim sonuçları konusunda içinin rahat etmesini sağlamak. Bunun için de Ankara oylarının yeniden sayılması gerekir. Bunun yapılması da çok zor birşey değil" diye konuştu. 

Tekin, CHP'nin bu çalışmasının, "vatandaşın talebi ile" gerçekleştirildiğini de söyledi. Tekin, Yüksek seçim kuruluna itirazların da yapılmaya başlandığını vurguladı.

"İTİRAZLAR YAPILMAYA BAŞLANDI"

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'ndaki temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu da Hürriyet'e itirazlar konusundaki süreci anlattı. Yakupoğlu, ilçe seçim kurullarına itiraz için son sürenin yarın (salı günü) 15.00'de sona ereceğini söyledi. 
İlçe Seçim kurulu'nun vereceği karar için il seçim kuruluna "bir gün içinde" itiraz hakkı bulunduğunu anlatan Yakupoğlu, "İl seçim kurulunun kararına da, Yüksek Seçim Kurulu'nda itiraz edilebiliyor. Bu itiraz da 3 gün içinde yapılabiliyor. Tüm itirazlar için son süre ise 9 Nisan" dedi.

ODTÜ'DE DE AYRI ÇALIŞMA

CHP'li Yavaş'ın çağrısı üzerine twitter'dan vatandaşlar tarafından gönderilehn tutanakların, YSK verileriyle karşılaştırılması için ayrıca ODTÜ'de de bir grup gönüllü çalışmalarını sürdürüyor.

CHP'LİLER SAYI VERMİYOR AMA...

CHP'liler, halen çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, yapılacak itirazların sonucu nasıl etkileyebileceği konusunda net açıklama yapmıyorlar. 
Ancak sosyal medyada, CHP'nin tutanaklara hiç girilmemiş ya da başka bir partiye yazılmış 17 bin oyu olduğu haberleri paylaşılıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)