E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP PM'den YSK üyelerine istifa talebi---

CHP PM'den YSK üyelerine istifa talebi

CHP PM'den YSK üyelerine istifa talebi
07 Mayıs 2019 - 13:46 borsagundem.com

CHP, YSK'nın İstanbul'da seçimleri yenilenmesi kararının ardından PM Üyeleri ve Milletvekillerinin imzasıyla bir Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi yayınladı.

CHP, YSK'nın İstanbul'da seçimleri yenilenmesi kararının ardından PM Üyeleri ve Milletvekillerinin imzasıyla bir Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi yayınladı. 

Bildirgede 'Krizin aşılması için' atılması gereken adımlar sıralanırken, sandık kurullarında şaibe varsa  "16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı kıstasla yenilenmelidir" görüşüne yer verildi. 

Bildirgede ayrıca,  seçim kurullarında bir hata varsa sorumlusunun YSK olduğu ifade edilerek, "YSK’nın kusuru seçmene yüklenemez, seçmen cezalandırılamaz. YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri suç sebebiyle topluca istifa etmelidir" denildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :