E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemChobani'ye şok dava---

Chobani'ye şok dava

Chobani'ye şok dava
21 Haziran 2014 - 05:46 borsagundem.com

ABD'nin en çok satan yoğurt markası Chobani'nin patronu Hamdi Ulukaya, Yunan olmamasına rağmen Yunan yoğurdu etiketi kullanmasına dava açıldı

ABD’nin en çok satan yoğurt markası Chobani’nin üreticisi Elazığlı Hamdi Ulukaya’ya ‘tüketicileri yanıltma’ suçlaması ile dava açıldı. Davanın gerekçesi ise “Yunan yoğurdu” etiketi altında yoğurt üreten Ulukaya’nın Yunan olmaması...

Barry Stoltz ve Allan Chang açtıkları davada “Yunan yoğurdu” olarak satılan Chobani’nin Yunanlılıkla alakası olmadığını, Chobani’nin Türkçe çobandan geldiğini ve kurucusunun Türk olduğunu beyan etti. Davacılar, kandırıldıkları gerekçesiyle tazminat istiyor. Firma ise, “Yunan Yoğurdu”nun aynı İngilizce patates kızarması için kullanılan “French Fries” (Fransız kızartması) gibi genel bir isim olduğu ve ürünün nerede yapıldığını belirtmediği ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI21 Haziran 2014 13:20

    Yoğurdun anavatanı Türkiye olduğu halde Türk yoğurdu demeye erinen bu şahıstan abd de ki başarılı Türk !?işadamı diye bahsedilerek yazılıp çizilmesini hazmetmek yeteri kadar zor zaten,sürekli yer verip reklamını yapmaya gerek yok.Umarım açılan dava maddi olarak boyunu aşar ve ticari faaliyeti sona erer.