E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇetin Doğan Bodrum Adliyesi'ne teslim oldu!---

Çetin Doğan Bodrum Adliyesi'ne teslim oldu!

Çetin Doğan Bodrum Adliyesi'ne teslim oldu!
19 Ağustos 2021 - 17:59 borsagundem.com

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararının ardından sanıklar arasında bulunan dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan (81), Bodrum Adliyesi'ne gitti.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince, 28 Şubat davasında 14 sanık hakkındaki hükmün kesinleşme kararının infaz savcılığına gönderilmesinin ardından, savcılık sanıklar hakkında yakalama kararı çıkardı.

Haklarındaki hapis cezaları kesinleşen 14 kişinin, infaz hesaplamasına ilişkin işlemler ve yakalama kararının ardından adli tıpta kontrolden geçmeleri bekleniyor.

YARGITAY 9 TEMMUZ'DA CEZALARI ONAMIŞTI

Yargıtayın, 28 Şubat davasında 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını 9 Temmuz'da onamasının ardından, dün Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, bu 14 kişi hakkındaki hükmün kesinleşme kararını infaz savcılığına göndermişti.

Yargıtayın kararında, suçun icra hareketleri üzerinde müşterek hakimiyet kurdukları tespit edildiği belirtilen sanıklar Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker, olay tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti icra heyeti vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçu bakımından "müşterek fail" olarak sorumlu tutuldu.

ÇETİN DOĞAN BODRUM ADLİYESİ'NE GİTTİ

Yakalama kararının ardından sanıklar arasında yer alan dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Bodrum ilçesindeki villasında hareketli dakikalar yaşandı. Çırkan Mahallesi'ndeki villasından 3 koruması eşliğinde özel otomobiliyle saat 15.30'da ayrılan Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi'ne gitti.

ADLİYE ÇIKIŞI KONUŞTU: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Saat 15.30 sıralarında Bodrum Adliyesi'ne giden Emekli Orgeneral Çetin Doğan, saat 16.30 sıralarında çıkış yaptı. Savcıya ifade verdiği belirtilen Doğan, yaptığı açıklamada, "Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey" dedi.

MUĞLA KAPALI CEZAEVİNE GÖTÜRÜLECEK

Doğan'ın Bodrum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten Muğla Kapalı Cezaevi'ne götürüleceği öğrenildi.

Bu arada Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Ersöz paylaşımında şöyle dedi:

"84 yaşındaki Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde yapılacak doktor kontrolü sonrasında infaz başlamış olacak" dedi.

28 Şubat hükümlüleri için 'rütbeleri sökülsün' talebi

 

28 Şubat davasında cezası onananlar için yakalama kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan20 Ağustos 2021 01:09

    Meslek liselerine verdikleri hasar yeter. Meslek liselerinden 4 yıllık meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş hakkı verilse bile tekrar toparlamak zor. El becerisi ve temel bilgiler küçük yaşta elde ediliyor, yaş ilerledikçe beyin her söyleneni otomatik kabul etmiyor. Özellikle tertip, düzen vs alışkanlıkları maksimum lisede elde etmek mümkün. Şu an ben motor meslek eğitimi alsam muhtemelen söktüğümü yerine takamam bir çok vida somun da kaybolur.

  • OSMAN19 Ağustos 2021 22:58

    Bu halkın evladı rahmetli Erbakan hocayı harcadınız. Halbuki en büyük zammı o yapmıştı size. tüm malvarlıklarınıza kesinlikle el konulmalı..o tarihte borsada tüm param iç oldu..Allah sizi bildiği gibi yapsın.

  • Zafer19 Ağustos 2021 22:36

    Yazın yediğin hurmalar kışın biyerini tırmalarKendini halktan yüce gören ler daha ahirettede bir hesap günü var

  • 28 subat 1000 yıl surecek19 Ağustos 2021 22:23

    Nice insanların hayatlarını kararttı bu kağıttan kaplan oglancıklar. Meslek lisesi mezunları oss de tum soruları dogru yapsalar bile dogru duzgun hicbir bolume giremediler tıp. Muhedislik neti yapıp 2 yıllık bolumlere ancak girebilenler postacı oldular. Ulkenin bir kac nesli ziyan oldu. 28Subat bin yıl surecek dediler ve haklılar bu zulum yıllarca devam edecek. bu teroristlere karsı hic bir başarı gosteremeyen. Cukurlar yuzunden. Allah bildigi gibi yapsın

  • Serhat19 Ağustos 2021 21:10

    Artık darbe marbe yapmak yok kardeşim.Siz General maaşıyla Bodrum'da nasıl aldığınız belli olmayan villalarda rakınızı yudumlayın.Masonik işler bunlar.

  • ARKIN19 Ağustos 2021 21:05

    Artık Darbe yapma düşüncesini kimse aklının ucundan bile geçirmemeli.Birde bazı subaylar Bodrum'u parsellemişler.Ne kadar para kazanıyor bunlar?

  • IDAM 19 Ağustos 2021 19:33

    hem halkin verdigi vergiyle aylik al birde don o halkin sectigi hukumeti tehdit et ,olmadi pasam cok yanlis

  • mezarci 19 Ağustos 2021 19:25

    hurmayi yerken oyle dememistin amma,ne oldu yedigin hurmalar birgun gelir tirmalar,sozun bittigi yer halkin sectigi hukumete tehdit ederken di.simdi sozun basladigi yer.lutfen yayinlayin...