E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCemevine ilk vize çıktı---

Cemevine ilk vize çıktı

Cemevine ilk vize çıktı
03 Aralık 2014 - 13:07 borsagundem.com

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, cemevi yaptırmak üzere dernek kurulabileceğine oy çokluğu ile karar verdi

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, cemevi yaptırma derneğine izin veren mahkeme kararını oy çokluğu ile onadı. 

Bu karar üzerine cemevi yaptırmak üzere dernek kurulabilecek. Yargıtay, bu kararı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni dikkate alarak verdi.

Ancak Yargıtay, davanın konusu “Cemevinin ibadethane” olup olmadığıyla ilgili değerlendirme yapmadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM03 Aralık 2014 13:47

    ALEVİ DİNİNE İNANAN İNSANLARIN KENDİ İBADET YERİ OLAN CEMEVLERİNİ KURMALARI ONLARIN VATANDAŞLIK HAKKIDIR.. BUNA KİMSE ENGEL OLAMAZ BU 30-40 YILLIK GECİKMEDEN DOLAYI SÜREKLİ BİZ KIZILBAŞ MİLLETİNİN AYAĞINA PRANGA VURMAYA ÇALIŞAN ÇİRKİN ZİHNİYETİ KINIYORUM..BU GECİKMELİ KARARDAN DOLAYI yargıtaya “GÜNAYDIN” DİYORUM.. 21.YY DA HALEN NE KADAR BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ..ALEVİLERİ ve BU TOPRAKLARDA Kİ TÜM HALKLARA KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜN KADAR ÖZGÜRLÜK VERMEZSEN BATAKLIKTA DEBELENMEYE DEVAM EDİLİR.. KIZILBAŞ MİLLETİ DİNLERİ OLAN ALEVİLİĞİN İBADET YERİ OLAN CEMEVLERİNİ KURMALIDIR DEVLET HER DİNE EŞİT MESAFEDE OLMALI , H(d)İYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KALDIRILMALI ,LAİK DEVLETTE “ZORBA “ DİN DERSİ KALDIRILMALIDIR..VE LAZLAR – KÜRTLER – ÇERKEZLER İSTİYORLARSA KENDİ ANA DİLİNDE EĞİTİM GÖRMELİDİR.. ARTIK “ÖZGÜRLÜĞÜN OLDUĞU BİR ÜLKEDE YAŞAMALI ANADOLUDA Kİ TÜM MİLLETLER ve TÜM DİNDEKİ İNSANLAR.