E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCemaate operasyon mu geliyor?---

Cemaate operasyon mu geliyor?

Cemaate operasyon mu geliyor?
01 Nisan 2014 - 07:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Çankaya'da görüşen Başbakan Erdoğan'la ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan yerel seçimin ardından bugün Çankaya Köşkü'nde sürpriz bir görüşmede bulundu.

Milliyet'in haberine göre, Gül'ün programına akşam saatlerinde eklenen görüşmeye, Erdoğan elinde bir dosyayla çıktı. Görüşmede; "casusluk faaliyeti" olarak nitelendirilen Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinleme olayının kapsamlı olarak ele alındığı yorumları yapıldı. Erdoğan'ın, dün öğleden sonra ani bir kararla Köşk'e çıkması, kulislerde; "Casusluk olayı ve paralel yapılarla ilgili kapsamlı bir operasyon mu başlatılacak?" sorusunu gündeme getirdi.

Erdoğan'ın seçim çalışmaları nedeniyle geçen hafta Cumhurbaşkanı Gül ile haftalık olağan görüşmesi gerçekleşmedi. Gül; geçen hafta çarşamba günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ayrı ayrı görüştü. Gül, bu görüşmelerin ardından akşam saatlerinde İstanbul'a gitti. Gül, çarşamba günü kızı Kübra Sarımermer'in Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde doğum yapması nedeniyle İstanbul'a gitti.

Gül, geçen çarşamba gününden seçim gününe kadar da İstanbul'da kalmayı tercih etti. Gül, dün öğlen saatlerinde İstanbul'dan dönerek, Ankara'da eşiyle birlikte oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı'nın bugünkü programında bir görüşme öngörülmüyordu. Ancak öğleden sonra Gül ile Erdoğan, görüşme kararı aldı. Erdoğan, saat 18.00'de Çankaya Köşkü'ne çıktı. Bugün; gün içinde kararlaştırılan görüşme, sürpriz bir görüşme olarak algılandı. Görüşmede, nezaket ziyaretlerindeki değil çalışma görüşmelerindeki oturma düzeni uygulandı.

Erdoğan, elinde dosya ile Köşk'e çıkarken, Gül'ün de önünde bir not defetirinin bulunması dikkat çekti. Görüşmede siyasi gelişmelerin yanısıra Dışişleri Bakanılğı'ndaki casusuluk faaliyetinin üzerinde ağırlıklı olarak durulduğu yorumları yapıldı. Erdoğan'ın, elde edilen bazı yeni bilgi ve değerlendirmeler konusunda Gül'ü bilgilendirdiği üzerinde duruldu. Görüşme, bir saat sürdü. Gül, yarın Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al-Ahmad Al - Jaber Al-Sabah'ın daveti üzerine, Kuveyt'te resmi ziyarette bulunacak. Gül, perşembe günü Türkiye'ye dönecek.

Erdoğan'a forslu destek

Cumhurbaşkanı Gül'ün; Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile yaptığı haftalık olağan görüşmelerin fotoğraf ve görüntülerine, Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde genellikle yer verilmiyor. Gül, daha önce topluma mesaj vermek istediği görüşmelerde, Orgeneral Özel ile yaptığı görüşmenin görüntülerine internet sitesinde yer verdirtmişti. Gül'ün; Erdoğan ile Bakanlar Kurulu görevlendirmesi, liderler turu çerçevesinde yaptığı görüşmelerin görüntüleri daha önce internet sitesinde yer almıştı. Gül, Erdoğan ve Özel ile yaptığı görüşmelerde topluma mesaj vermek istediklerinin görüntülerine internet sitesinde yer verdirtiyor. Erdoğan, balkon konuşmasında, cemaate savaş ilanı olarak yorumlanan mücadele başlattığını duyurmuştu. Gül'ün, bu görüşmenin görüntülerine internet sitesinde yer verdirtmesi, "Cemaate savaş açan Başbakan'ın ardında Köşk'ün desteğinin olduğu" mesajının verilmek istendiği yorumlarına neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aslan01 Nisan 2014 09:55

    devlet pkkyı hiç bir zaman bitirmek istemez o artık türkiyenin bir kurumu halinde siyasi bir araç ayrıca devlet denilen şey kim olmüş kaç kisi ölmüş asla umurunda değildir... m. yazıcı oğlu A.R Etsin

  • Murat01 Nisan 2014 09:39

    PKK yı bitiremeyen devlet cemaati nasıl bitirecek? neye dayanarak bitirecek bir de?

  • hakan aslan01 Nisan 2014 09:02

    kırmızı kitapta ne yazarsa yapmaya mecbur hükümet gerisi hikaye...ama simdiye kadar denediler yapamadılar bakalım erdoğan yapabilecekmi cemmati bitirebilecekmi görecez...yapamzsa kendi biter o da bunun farkında.