E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaCDS'ler hızla geriliyor---

CDS'ler hızla geriliyor

CDS'ler hızla geriliyor
29 Ocak 2014 - 10:48 borsagundem.com

Türkiye'nin CDS oranları PPK kararları sonrasında hızla gerilemeye başladı

Öncü göstergelerden biri olan Türkiye'nin CDS primleri, 22 Mayıs 2013’de Fed açıklaması öncesinde 118 seviyesinden yükselmeye başlayarak  2013 yıl sonunda 245’den kapandı.
Fed’in tahvil alımını 10 milyar dolar azaltma kararının ve 17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının etkisiyle yükselmeye devam eden ve yıl sonunda 245’den kapatan ülke risk primi, yeni yılın ilk günlerinde de yükselişini sürdürerek 27 Ocak tarihinde 275’e geldi. Merkez Bankası PPK’nun dün aldığı ara toplantı kararı ve gece yarısı açıklanan faiz artışları CDS’lerde tekrar gerilemeye neden oldu. Dolar ve Euro karşısında yıl başından itibaren yaklaşık yüzde 20 değer kaybeden TL kayıplarını çok kısa sürede geri alarak 1 Ocak 2014 tarihindeki düzeyine yaklaştı. Bundan sonrada hızla gerilemeye devam eden risk primi oranları bugün itibarıyla 233 seviyesine kadar gerilemiş bulunuyor.
Analistler bugün açıklanması beklenen FED'in tahvil alımının yavaşlama hızına bağlı olarak, gelişmekte olan ülke risk primilerinde yukarı yönlü değişimler olabileceğinin altını çiziyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)