E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: ABD Türkiye ile birlikte adım atacak---

Çavuşoğlu: ABD Türkiye ile birlikte adım atacak

Çavuşoğlu: ABD Türkiye ile birlikte adım atacak
27 Nisan 2018 - 17:32 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile görüşmesinden sonra "Yol haritası uygulanırsa, YPG'liler Menbic'ten çekilecek. Uygulanmadığı takdirde Türkiye adım atacak'' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmeden sonra yol haritası uygulanmadığı takdirde Suriye'nin kuzeyindeki YPG'li teröristlere Türkiye'nin müdahale edeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı, "Yol haritası uygulanırsa YPG Menbiç'ten çekilecek. Aksi takdirde biz Afrin'de olduğu gibi teröristlere müdahale etmek durumundayız" dedi.

Çavuşoğlu, "Görüşmemizde daha önce Suriye ile ilgili çalışma grubumuzun ön mutabakatı sağladığı yol haritasının bir an önce iki bakan tarafından onaylanması konusunda teyitleştik. Menbiç modelini Suriye'nin diğer kesimlerinde, özellikle Fırat'ın doğusunda uygulayacağız. Böylelikle (ABD ile) ikili ilişkilerimizde gerginliğe yol açan bir konuda da birlikte adım atmış olacağız" ifadesini kullandı.

Suriye'nin kuzeybatı ucundaki Afrin'i YPG'li teröristlerden temizleyen Türkiye, Fırat Nehri'nin batısındaki Menbic'ten de teröristlerin ayrılmasını şart koşuyor. ABD ise YPG'li teröristleri korumak için geçen ay askerlerini Menbic'e gönderdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatan27 Nisan 2018 23:19

    Yorumlara bakıyorum dik durmayı bile beceremiyoruz kounuşulan bu açıklananda bu amerika uygular mı bilinmez biz dik duralım yeter

  • himmet28 Nisan 2018 00:21

    biz dikiz

  • Onur Özkul27 Nisan 2018 23:05

    Bence olumlu bir karar abd madem müttefikiz beraber çalışalım denmeli terör örgütleri bertaraf edilmelidir.Doğrusuda budur.işbirliğinede yanaşmazlarsa sınırı güçlendirin , saldırı gelirsede aynen cevap verirsiniz.Zorla güzellik olmaz abd tarafını seçmeli , dost müttefikle mi , teröristler lemi ?????

  • fafa27 Nisan 2018 21:40

    Ben de inandım.Amerikalılar yalancı,boşa kürek çekme!

  • Ozan 27 Nisan 2018 21:22

    Rusya kimle birlikte hareket edecek? Bir Rusya bir Amerika bir Almanya ya oynamak dışarıdan herkes görüyor. Bu siyaset ilişkilerde ne zaman hangi sonuçlar verir acaba

  • Salla gitsin27 Nisan 2018 19:54

    Bu habere kargalar bile güler yahu.

  • Mustafa Er27 Nisan 2018 20:29

    Ozaman sen kahkahayla gülüyorsun

  • Bilal 27 Nisan 2018 19:01

    Dikkat edin Birlikte hareket edeceğiz demiyor Amerika bizimle hareket edecek? NAmerika’yı dize getirdik bize uyacak artık demek istiyor! Akpliler Muhteşem bir diplomasi başarısı ürettiler ulaştık deneye mi çalışılıyor? helal olsun

  • cavit27 Nisan 2018 22:29

    sen ne diyosun