E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCarrefourSA'dan 300 yeni market---

CarrefourSA'dan 300 yeni market

CarrefourSA'dan 300 yeni market
16 Kasım 2014 - 09:10 borsagundem.com

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, şirketin 2015 hedeflerini anlattı

Türkiye’nin Dünya Bankası raporundaki verilere göre 2014 ve 2015’te büyüme beklenen ülkeler arasında yer aldığını hatırlatan Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Türkiye ekonomisindeki beklenen bu büyüme perakende sektörüne de olumlu yansıyacak. İstikrarlı bir ekonomi, toplumun refah seviyesi için kritik rol oynuyor” dedi.
Perakendenin bir moral hali ve müşterinin moralini birebir ölçebilen tek sektör olduğunu söyleyen CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, “Sektör moralölçer cihaz gibi. Eğer ekonomik gelişmeler iyiyse müşteri alışveriş yapıyor. Gelişmeler kötüyse içine kapanıyor ve alışverişi bırakıyor. Perakende sektörü ekonominin nabzını ölçmenin yanı sıra üretim çarkının da tetikleyicisi konumunda. Eğer biz satış yaparsak, tedarikçiyi ve istihdamı tetikliyoruz” diye konuştu.


 
İki katı büyüme
Perakende sektörünün son 5 yıldır, ülke ekonomisine oranla iki katı büyüme gösterdiğini kaydeden Nane, “Şu anda pazarın büyüklüğü yaklaşık 280- 300 milyar dolar civarında. Bu miktarın yüzde 35-40 civarı organize gıda perakendesinden oluşuyor. Faaliyet gösterdiğimiz organize gıda perakendesinin de önümüzdeki yıl hız kesmeden büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.
CarrefourSA olarak insan kaynaklarından, teknolojik alt yapıya kadar birçok alanda değişim yaratacak yatırımlara imza attıklarını anlatan Mehmet Nane, şöyle devam etti: “Bu yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya başladık.CarrefourSA son beş yıldır aynı cirolarda seyretmekteydi. Ancak bu yılının ilk dokuz aylık periyodunda ciromuzu yüzde 22 arttırarak 2 milyar 297 milyon liraya ulaştırdık. Net kârımızı ise 9 milyon 865 bin liraya çıkardık” dedi.
 
‘2015’te 300 market açılışı yapacağız’
Aralık ayının sonuna kadar 110 milyon TL’lik yatırımı tamamlayarak market sayılarını 330’a çıkarmayı planladıklarını kaydeden Mehmet Nane, şu bilgileri verdi: “2015 yılında CarrefourSA olarak hedeflerimiz yine büyük. 300 market açılışı yapacağız. Market açılışlarımıza paralel olarak istihdamımızı da artıracağız. Hedefimiz 2016 yılı sonunda 5 milyar TL toplam satış ile 1000 markete ulaşarak 15 bin kişilik dev bir aile olmak.”


 
‘Milli Takımlar perakende tedarikçisiyiz’
CarrefourSA’nın yeni marka stratejisiyle ilgili olarak bilgi veren Mehmet Nane, şunları söyledi: “Yeni dönemdeki marka stratejimiz markamızı daha sıcak daha samimi ve tüketiciye daha yakın hale getirmek oldu. 2014 yılı başında ‘Ne Lazımsa CarrefourSA’ ile tüketicinin karşısına çıktık ve  sadece fiyat odaklı bir iletişim değil aynı zamanda müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini iyi anlayan bir marka stratejisi belirledik. Tüketici ile olan iletişimimizi sadece geleneksel yöntemlerle değil aynı zamanda sosyal medya araçlarını kullanarak geliştirdik. Yıl içinde gerçekleşen özel günlerde tüketiciye dokunan kampanyalar gerçekleştirdik. Milli Takımlar Perakende Tedarikçisi olduk.”
 
Badem sütünden yaban turpuna...
CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane ‘gurme market’ alanında ciddi bir potansiyel gördüklerini söyleyerek, “2014 yılında açtığımız Gurme mağazalarımıza gösterilen ilgi de bunun en büyük kanıtı. Şartlara ve yatırım planlarımıza göre sayısı değişebilir ama 2015 yılında en az 10 yeni Gurme mağazası açmayı düşünüyoruz” dedi.
Gurme marketlerinde dünya mutfağının özel lezzetlerini, Türkiye’nin yerel tatları ile birlikte sunduklarını kaydeden Nane, “Müşterilerimize, keyfe ve keşfe dayalı bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Gurme marketimizde badem sütünden yaban turpu sosuna, üzüm çekirdeği yağından keçi kavurmaya, Brezilya kahvesinden yaban mersinli içeceğe kadar farklı tatlar sunuyoruz” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)