E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBullard: Faiz indirilebilir---

Bullard: Faiz indirilebilir

Bullard: Faiz indirilebilir
22 Mayıs 2019 - 09:19 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun daha da yavaşlaması halinde ABD Merkez Bankası'nın ekonomik büyüme ivmesini sürdürse bile, faiz indirimine gidebileceğini söyledi.

Hong Kong'da konuşan Bullard, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüzde 2 enflasyon hedefini kaçırması riski ve ticaret savaşının FOMC'nin politika belirlemesinin önündeki iki önemli makroekonomik zorluk olarak öne çıktığını vurguladı.

Bullard, göreceli olarak iyi reel ekonomik performansa rağmen politika faizinde aşağı yönlü bir ayarlamanın FOMC'nin enflasyon hedefini yakalayacağına olan güvenin sürdürülmesine yardım edebileceğini vurgulayarak, "Eğer enflasyon hayal kırıklığı yaratmaya devam eder ise, bir politika faizi değişikliği daha cazip hale gelebilir" diye konuştu.

Bununla birlikte Bullard, politikada önümüzdeki dönemde yapılacak ayarlamaların faiz normalleşmesi sürecinin devamı olarak değil, gelen ekonomik verilere bir yanıt olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)