E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBulgaristan'da Botaş ile yapılan anlaşmada şartların değiştirilmesi isteniliyor---

Bulgaristan'da Botaş ile yapılan anlaşmada şartların değiştirilmesi isteniliyor

Bulgaristan'da Botaş ile yapılan anlaşmada şartların değiştirilmesi isteniliyor
11 Ocak 2024 - 08:46 borsagundem.com

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, geçici hükümetin Botaş ile sözleşmenin gözden geçirilmesi yönünde Bulgargaz ile Botaş arasında temasların sürdüğünü söyledi.

Bulgaristan, Bulgargaz ile BOTAŞ arasında yapılan anlaşmada, kendi yararlarına olmayan şartların değiştirilmesini istiyor.

BNR'nin haberine göre, Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, “Geçici hükümet “Botaş” doğal gaz şirketiyle yaptığı anlaşmanın denetimi konusunda Avrupa Komisyonuna iletilen taleple ilgili hala bir yorum almadı.” dedi.

Denkov, geçici hükümetin girişimiyle yapılan sözleşmeyle bazı Avrupa kurallarının ihlal edildiğine dair denetim sürerken, kendilerinden bazı evraklar istenildiğini belirtti.

Haberde, sözleşmenin gözden geçirilmesi yönünde “Bulgargaz” ile “Botaş” arasında temasların sürdüğüne işaret edildi.

Denkov, "Bu sözleşme Bulgaristan yararına değil, çünkü tek taraflı. Devlete çok ciddi mali yükümlülükler yüklendi. Bu asimetriyi ortadan kaldırmanın veya azaltmanın yolunu arıyoruz.” dedi.

Bulgargaz ile BOTAŞ arasında, BOTAŞ'ın LNG terminallerinin ve gaz dağıtım ağının kullanımına yönelik anlaşma geçen yılın ilk ayında imzalanmıştı.

Bulgaristan, Rus petrolünün ithalatı ve rafinesini yasaklayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)