E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatlarında kazanımlar sınırlandı---

Buğday fiyatlarında kazanımlar sınırlandı

Buğday fiyatlarında kazanımlar sınırlandı
08 Ağustos 2022 - 11:30 borsagundem.com

Buğday fiyatları yükseldi ancak Ukrayna'dan yapılan ihracat kazanımları sınırladı.


Buğdayın Chicago borsasında işlem gören kontratları önceki seanstaki kayıplarının bir kısmını telafi ederek yükseldi ancak Ukrayna'dan deniz yoluyla ihracat hacminin artırılacağı yönünde beklentiler kazanımları sınırladı.

Mısır fiyatları dört seansta ilk kez gerilerken soya fasulyesi yükseldi, ancak ABD'de artan üretim ve Çin'de talebin azalması kazanımları sınırladı.

Reuters'ın haberine göre, Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları yüzde 0.3 artışla 7.78 dolar/bushel, yani 285.9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Ukrayna Tarım Bakanı Birinci Yardımcısı Taras Vysotskiy, cuma günü tahıl anlaşması kapsamında Ukrayna'nın bu yıl elde edilen hasattan Eylül'de daha fazla buğday ihraç etmeye başlayabileceğini açıklamıştı.

Vysotskiy, Ukrayna'nın tahıl sevkiyatını önümüzdeki aylarda, bu ay için beklenen 1 milyon tondan 3 ile 3.5 milyon tona yükseltebileceğini belirtmişti.

Mısır, yüzde 0.2 düşüşle 6.08 dolar/bushel yani 239.4 dolar/ton seviyesine geriledi.

Dün dört gemi daha yola çıkmıştı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından ülkenin tahıl ihracatına yeniden başlaması için imzalanan tahıl anlaşması kapsamında Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yaklaşık 170 bin ton mısır ve gıda ürünü taşıyan dört gemi daha dün yola çıktı.

Tahıl anlaşması, tahıl sevkiyatında savaş nedeniyle ortaya çıkan aksamaların büyük bir gıda kıtlığına, hatta dünyanın bazı bölgelerinde açlık krizine dahi neden olabileceği yönünde uyarıların ardından geçen ay Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğuyla imzalanmıştı.

Soya fasulyesi, yüzde 0.2 yükselerek 14.11 dolar/bushel yani 518.5 dolar/ton seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 12:01

    Boş işler.Ukrayna haberi ve tartışma rpogramları kadar Türk çifçisi , besicisi ve sorunlarını tartışmayan bir GAZETECİ VE HABERCİLİK başka hangi ülkede vardır ? İşte Siyasetin ve tek adam rejımının ülkemizi getirdiği nokta. Ukraynadan bizene ? Ben kendi üreticime bakarım. Kendi üreticim kötü durumda Allah içinder, vatan içinder, mille tiçin der, atalarım içinder, ölmüşlerim içinder 5 kuruş almadan malını mülkünü verir. Helal olsun der öteyede bırakmaz... Ben buna bakarım.. Banane ukraynadan buğdayından gemisinden ? Yerli üretici besici kan ağlıyor fakirlik ve sermaye erimesi yaşarken... Zıvalık