E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrüksel’deki küstah PKK sergisine tepki ---

Brüksel’deki küstah PKK sergisine tepki

Brüksel’deki küstah PKK sergisine tepki
12 Temmuz 2016 - 21:22 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan PKK/PYD sergisine sert tepki: Kabul edilemez.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP), PKK sergisi açıldı. AP Sosyal Demokrat Grubu Milletvekili Josef Weidenholzer'in ev sahipliğinde açılan sergide PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün uzantıları PYD, YPJ ve YPG'li teröristlerin Suriye'nin kuzeyinde çekilmiş fotoğrafları yer aldı. Sergiye Ankara’dan, zirveden  sert tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AP'de açılan PKK/PYD sergisine tepki göstererek "AP çatısı altında her gün Türk vatandaşlarını hedef alan bir terör örgütünün propagandasının yapılması kabul edilemez" dedi.

Kalın, Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi açılmasına ilişkin, "Terör propagandası, ifade özgürlüğü kapsamında olamaz. Bu sergiyi düzenleyenler, eğer hareketlerini 'PYD'nin DEAŞ terör örgütüyle savaştığı' iddiasına dayandırıyorlarsa, kendilerine Nusra Cephesi, Hizbullah ve eli kanlı Esed rejimi sergilerini de açmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)