E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Bozdağ'dan fezleke açıklaması---

​Bozdağ'dan fezleke açıklaması

​Bozdağ'dan fezleke açıklaması
15 Ocak 2014 - 22:53 borsagundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı'nın fezlekeler açısından "postacı" vazifesi gördüğünü ifade etti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı'nın fezlekeler açısından "postacı" vazifesi gördüğünü ifade ederek, "Bu vazifemizi yapacağız. Kimsenin endişeye kapılmasına gerek yok. Aksi yönde yetkimiz yok" dedi.

Bakan Bozdağ 4 eski bakan hakkında verilen fezlekelerle ilgili olarak konuştu. Fezlekelerin adli makamlarca doğrudan Meclis'e gönderilmesine ilişkin genelge olduğunu, ancak yıllardır uygulamada önce Adalet Bakanlığı'na, oradan Başbakanlığa ve Başbakanlık'tan Meclis'e sevk edildiğini anlatan Bozdağ, "Bu vazifemizi yapacağız. Kimsenin endişeye kapılmasına gerek yok. Aksi yönde yetkimiz yok" diye konuştu.
      
Soruşturma konusu olan kişilerin bakanlık yapmış kişiler olduğuna dikkati çeken Bozdağ, bu kişiler hakkında kesin hüküm verilmediği için hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
      
Bozdağ, soruşturmalara müdahale edilmediğini belirterek, "Herhangi bir suç soruşturmasının durması veya durdurulması söz konusu değil, olmaz da" dedi. 

HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmesinde CHP'li Ali Özgündüz, Bozdağ'ın eski bakanlar hakkında düzenlenen fezlekeleri Adalet Bakanlığı'nda bekletme yetkisi olmadığını ifade etmişti. Özgündüz, Bozdağ'ın fezlekeleri bekletmesi halinde hem görevini kötüye kullanacağını hem de sorumluluğa ortak olacağını öne sürmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eiaieieaieaia16 Ocak 2014 13:23

    Neyi bekliyorsunuz :) HSYK yı önce bi kendi istediğiniz gibi şekillendirelim ondan sonra bakarız çaresine mantığı değil de nedir bu ? hiç samimi gelmiyorsun bana paralel başbakan ...

  • Adalet bekler mi?16 Ocak 2014 11:06

    EEE postacı iseniz niye tutuyordunuz da meclise göndemiyorsunuz. beklediğiniz yeni bir düzenleme mi var . Torba tipinde malum yaa.